majjaeriksson

See you next year...

Kategori: Maja

Tuuut tut! Idag har Ellen och jag varit och shoppat lite. Det var trevligt och gick finfint! 
Igår fotade jag naturen. Kolla:











Klockan fem drar vi till Blommis och firar nyår! Gott Nytt År på er kära läsare!

Maja.

Dripp Dropp Dripp Dropp

Kategori: Maja

Igår testade jag ju som skrivet att fota droppar med det nya objektivet. Och det blev rätt häftigt faktiskt.













Maja.

En bra torsdag

Kategori: Maja

Jag har spenderat hela dagen och en bit av kvällen hos mormor med syrran och kusinen.


Vi åt en hel del gott.


Och mormor och jag spelade Alfapet.


Och jag fotade regndroppar med mitt nya objektiv. Det var kul så nu har jag mängder med droppbilder.


Innan Ellen jag jag lämnade stan hyrde vi film. Så nu ska vi se på film!

Ha det görbra!

Maja.

don't

Kategori: Maja



Smygande men snabba steg. Hans varma armar omfamnade hennes kalla kropp. Han pussade henne på huvudet. Hennes kropp fylldes av värme. Trygghet. Hon rykte till. Han var inte där. Han fanns inte.

Maja.

Tack vänner!

Kategori: Maja





Som ni ser på bild 1 hade jag finbesök av Maria och Anneli igår. Vi åt go taco och sen körde vi musikspelet. Jag lyckades roffa åt mig hela 4 paket (av 9).
En jättefin ram (den slogs jag och Anneli om) + choklad (men den gav jag till Ellen.
Te och den finaste tesil jag har sett.
Mer godis.
Trumpeter och tomtebloss (det var från mig själv...)

Tack för kvällen och julklapparna! ;)

Maja.

Trevlig kväll på ingång

Kategori: Maja



Solen är påväg ner men humöret är påväg upp. Ikväll kommer nämligen mina vänner Anneli och Maria hit för att äta taco, försöka vinna några paket i julklappsspelet och ha det allmänt mysigt och trevligt.

Så det är väl bäst jag städar litegranna...

Maja.

Nära naturen

Kategori: Maja











Det var så kul så kul! Jag vill fota mer!

Maja.

Testing, testing

Kategori: Maja

I en av mina julklappar gömde sig ett nytt objektiv till kameran. Det var en glad överraskning. Iallafall, sen dess har jag testat det lite, såklart. Det var inte helt lätt ska jag säga er. Men kul!

Så här kommer lite "testing testing", objekten är också julklappar.









Åå, vad jag blir sugen på att fota små blommor och vattendroppar osv. Ska nog krypa runt lite i trädgården redan idag... ;) Jaa, mysa runt inne och ute är det jag ska göra idag. Läsa och kanske skriva och... kanske handla också ja. För imorgon får jag gäster på kvällen. Ska bli trevligt!

Ha en skön Annandag!

Maja.

Julafton hos mig

Kategori: Maja

Det belv en fin och mysig julafton, precis som alla år. Och jag fick så mycket julklappar (det måste vara rekord!), så jag ska inte ge mig på att räkna upp alla. Istället säger jag TACK, tack för julklapparna och tack till alla som gjorde min julafton till en mysig dag.

På morgonen är vi alltid hos farmor och farfar och firar med pappas sida.


Lisa fick en ridhjälm.


Och Ellen posade fint med en julklapp.


På kvällen firar vi hemma i Sonnorp med tjocka släkten på mammas sida.


Syssling Ella var där.


Liksom granen och mängder av julklappar.


Det var roligt att busa med Ella.


Min julafton var en fin dag helt enkelt!

Ha det gott på juldagen!

Maja.

Från mig till er: God Jul

Kategori: Maja





Ha en mysig julafton allihopa!

Vi ses på andra sidan!

Maja.

Allt som hör julen till...

Kategori: Maja



Igår hade jag det bra... Då fick man minsann läsa sin första julklapp och äta kola och knäck... Men idag är det julstädning som gäller. Det är klart att det måste vara fint till jul! Men det här med att städa är inte riktigt min grej...


Fråga inte...

Något annat som bekymrar mig är den smältande snön... och att vi inte har någon julgran! Det är ju herregud julafton IMORGON!

Hur det ska det gå?
Ska några gäster kunna komma in i huset?
Och ska familjen få någon julgran?

Fortsättning följer!

Maja.

Min onsdag och min morgon

Kategori: Maja

Min onsdag blev bra. Jag vaknade upp i mitt internatrum för sista gången i år. Och det var vernissage och det var tal av rektorn och det var rester från julbordet och det var packning. Och sen kom mamma och pappa med bilen. Det kändes lite konstigt att se dom där på skolområdet och i mitt rum. Men konstigt på ett bra sett! Vi körde ner till Nässjöstad en liten sväng innan vi tutade hemåt. Väl hemma var var jag inte hemma så länge. Jag drog till Blommedal och härliga familjen Wik. Där blev det taco och julklappsöppning (tack Moa!), god saffranskaka och Jul med Ernst och mys och mys och mys. Familjen Wik är en så fin familj förstår ni, så länge dom finns finns det också hopp för mänskligheten. Så första kvällen på mitt jullov blev super!

Liksom första morgonen:

Jag kollade ut genom fönstret och såg att det var fint ute. Så jag gick ut.


Och på väggen i mammas och pappas sovrum gjorde solen en fin tavla.


Och Ellen hade bakat fina muffins som hon skulle ha med till skolan. Och på köksbänken hade hon lämnat en till mig.


Så jag åt god frulle i sängen...


Samtidigt som jag såg på Sommarpratarna.


En bra start på jullovet helt enkelt!

Idag ska jag mysa och fixa i Sonnorp och ikväll ska farmor som fyller år firas!

Ha det gott!

Maja.

Fina får

Kategori: Maja

Hej, jag vet att det blev lite tokigt när jag avslöjade detta sist men... detta inlägg är också tidsinställt. Det beror på att jag var bloggig ikväll (ikväll för mig, tisdag den 20:e december för er). Så jag körde på lite.

Något annat jag fixat med nu är redigering. I måndags gjorde jag inte bara knäck förstår ni, nej, jag fotade också våra fina får. Och nu (när är nu egentligen?...) trixade jag lite med fotona och upptäckte att det blev mycket fint om man använde effekten Sepia och ökade kontrasten i bilderna. Det blev jättefint tycker jag.
Kolla:











Jag gillar't!

Det är bra att jag kan blogga av mig så här utan att det blir en bomb och splash på bloggen på en och samma gång liksom. Men nackdelen är att vi kommer lite efter med det jag gjorde (kommer att göra, för mig...) onsdag och torsdag... Men det kommer, kära ni, var inte oroliga. Jag löser detta. Jag löser allt. Jag är en problemlösare. Och jag tror helt ärligt att jag blev lite konstig av det dära Perfix colourless fixative (något starkt medel som jag nyss sprayade på mina krokiteckningar för att de ska bestå och kunna bevaras).

Eh... jupp, tjaba då! :)

Maja.

Jullov och knäck och... flumm

Kategori: Maja

Detta är ett tidsinställt inlägg. Det betyder att när detta pluppar upp på bloggen sitter inte jag vid min dator och klickar på en knapp. Jag har alltså förberett.

Jag har inte jullov NU när JAG skriver detta, men när DU läser detta så har jag jullov. Alltså ljuger jag endast för mig själv NU:


Vad rörigt detta blev... Jag skulle bara låtsats att detta inte alls var tidsintällt utan som de flesta andra inlägg helt vanliga... Jaja. Hoppas att ni har överseende...

I måndags kokade jag knäck. Den blev för mjuk och kolan jag gjorde blev för hård. Men jag är glad ändå.




Gött!

NU, som i när DU läser detta, vet jag inte riktigt vad jag gör... Vilket superinlägg detta blir känner jag... Jaja. Jag skriver igen... eller det ramlar iallafall in ett inlägg till på torsdag. Kanske. Eller ikväll redan. Eller? Ingen vet.

Ha det bra bara!

Maja.

Animation och julbord

Kategori: Maja



Här är min lilla grupps animation. Äntligen! Kolla och njut och skriv en komplimang för tusan för vi har slitit med den här filmen... Ha i åtanke att varje liten rörelse är massa bilder.

Nu chillar jag på mitt rum och läser bloggar och så och halv fem är det julbord. MUMS!

Maja.

Kände att det var läge för en mängd massa härliga foton så här på måndagen.

Kategori: Maja















En lite tillbakablick i arkivet. :)

Jag befinner mig i detta nu i Sonnorp. I soffan. Jag myser för mig själv och har det ganska bra. Jag är inte i skolan av den enkla anledningen att jag är klar för terminen. Jag kände inte för att bara sitta där vid datan och fördriva tiden hela dagen. Imorgon åker jag däremot tillbaka för hängning av vernissage, julbord och julrevy och för att stanna över natten. Och på onsdag är det vernissage och glöggmingel och sen avslutning. Mamma och pappa kommer ta bilen ner och hämta mig. Om väglaget inte blir för o lämpligt vill säga. Jag hoppas att de kan åka för då slipper jag åka tåg med ganska mycket packning, och jag slipper vänta på tåget och de får se mitt rum som de inte har sett eftersom jag har bytt sen jag flyttade ner. Men vi får se. Och sen är det jullov. Jullovet ska firas in med mys med min kära vän Moa, som kommer hit på onsdagkväll. :)

Nu... ska jag ta en promenad, under snön som äntligen faller!

Maja.

Tomten jag vill ha en... vit jul

Kategori: Maja


En liten bild från julafton 2008

Julkänslorna börjar så smått inta min kropp. Idag ligger det några fjun snö på backen men jag vill ha mer! Jag vill fotografera glittrande snö och hoppa i en halvmeter glittrande snö. Snälla tomten, jag vill ha en vit jul!

Imorgon är det måndag men jag ska inte till Nässjö. Jag åker tillbaka tisdagmorgon. För att lämna Småland igen på onsdag.

Ha det görbra! :)

Maja.

Gókväll!

Kategori: Maja

Igår eftermiddag tog jag tåget mot Norrköping. I Mjölby hoppade Ellen på och vi fortatte till storasyrran tillsammans. Och där har vi haft det bra. Igår såg vi på två filmer, en dålig och en bra och idag har vi shoppat julklappar och varit på hockey. Jättebra har vi haft det faktiskt!

Och nu är jag hemma i Sonnorp och ser på "Så mycket bättre" som jag tycker om. När det är slut blir det julklappsinslagning! :)

Ha det bra ni!

Maja.

Jag ville få snö i håret

Kategori: Maja

Jag ville få snö i håret. Jag gick en sväng. Jag fotade. Jag fick snö i håret. Jag fotade. Jag fick regn i håret. Jag fotade och det blev så här:













Maja.

Sammanfattning och tankar efter första terminen på Sörängens folkhögskola och fotolinjen

Kategori: Maja

Dagens idag har väl inte varit "tjoho!" kanske. Men efter att ha bevittnat en härlig dansuppvisning vid eftermiddagsfikat och tagit en uppfriskande promenad med Matilda (visserligen i regn) känner jag mig plötsligt många procent mer positiv. Det är väl härligt!

Och så tänkte jag att det var dax för en liten 'sammanfattning och tankar efter första terminen på Sörängens folkhögskola och fotolinjen', så här kommer det en sån:

Jag är glad att jag fick chansen att bo och läsa här och jag är glad att jag tog den. Chansen. Jag är också glad att det blev just här. I Nässjö. Med tanke på att avståndet hem inte är så fasligt långt, utan att jag kunnat pendla hem på helgerna. Det har känts bra för mig. Jag har trivts med det. Många kvällar har det varit ensamt och jag har inte riktigt vetat vad jag ska fylla tiden med. Då har jag önskat att jag varit i Sonnorp hos familjen. Och därför har det varit skönt att kunna åka hem över helgerna. Andra kvällar har fyllts med mysiga och glada folkisminnen som jag inte skulle välja bort för något i världen. Jag gillar stämningen på skolan. Jag gillar människorna. Jag gillar min klass.

Jag gillar att fotografera. Och det har varit kul att lära sig mer och nya saker. Det roligaste denna termin har varit att för första gången fota analogt och hela framkallnings- och kopieringsprocessen. Likaså de andra gamla teknikerna vi testade, var jättekul! Det var också mycket trevligt i Göteborgs skärgård och i Stockholm. Det tråkigaste har varit att det blivit väldigt mycket datasittande. Speciellt nu i slutet. Det var kul och bra att få lära känna Photoshop, Indesign och Illustrator MEN det blev lite väl mycket då jag är en person som blir klar fort med uppgifter och inte sitter och pillar och petar i uppgifter innan jag känner mig färdig och nöjd.

Upplägget för nästa termin ser lite annorlunda ut då vi kommer syssla en hel del med projekt. Och man kommer ha lite mer eget att pyssla med liksom. Man får även ha praktik hos någon fotograf om man vill, men jag känner att jag hellre sysslar med flera egna projekt. Det är det JAG  tycker är roligt! Hittills har jag (egentligen mamma) kommit på ett projekt som jag vill syssla med. Jag ska försöka fånga kontrasterna inom hästlivet. Jag ska fotografera hemma i stallet i Sonnorp. Detaljer. Och, jag ska göra ett studiebesök i något stort, fint stall, typ Flyinge eller Strömsholm. Detaljer. Samma värld, men så olika. Smuts vs. glans. Ordning vs. inte lika mycket ordning. Det tror jag kan bli riktigt kul!

En av anledningarna till att jag hellre gör flera små projekt än ett stort är att jag gärna vill använda olika tekniker och presentationssätt. Så till ’hästprojektet’ skulle jag nog fota digitalt tillexempel och så skulle jag vilja fota på något häftigt naturställe och då skulle jag fota analogt där. Sen kan man ju presentera projekten på olika sätt, bildspel, papperskopior, olika antal bilder osv. Det vore kul att variera sig vad gäller allt liksom.

Det vore också roligt att göra ett hålkameraprojekt. Det tyckte och tycker jag är så otroligt fascinerande! Att man har en burk med ett fotopapper i. Går ut. Ställer ner burken. Drar bort en liten tejpbit för ett litet hål. Stänger för igen. Går in och lägger pappret i framkallningsvätskan och motivet kommer fram. Otroligt! Så något med det vore också kul. Fotografierna blir ju så olika beroende på teknik. Just hålkamerabilder blir ju lite mystiska och... coola så det vore kul… men vad? Ja, jag har lite att fundera på. Men tanken på sådana här projekt får verkligen igång mig! ;)

Vi ska även göra en fotoresa i vår. Var har vi inte bestämt än, men oavsett vart det blir tror jag att det blir toppen! Jag gillar som sagt min klass och jag gillar starkt att fotografera på nya platser!

Men nu tar jag jullov (eller ja, om en vecka)! ;)

Maja.

Lucia, många check(!) och spelkväll

Kategori: Maja

= Bra dag!

Idag var det lussefika...


och lucia...


Och idag har jag kunnat checka av hela tre uppgifter:

Kalender - check!
Stockholmsbilder in i ram - check!
Julkort - check!

Ikväll blir det spelkväll med klassen! Ska bli mycket trevligt!

Maja.

Även i de gråaste av världar finns det färg

Kategori: Maja







Maja.

Luciashow igår och jullov på g (eller hur?)

Kategori: Maja



Igår var Ellen och jag på luciashow. Det var nämligen min kära vän Moa som var hjärnan, bossen och framförallt eldsjälen bakom evenemanget. Vi fick lyssna och titta på ett luciatåg, det var agility, lussefika och maskeradhoppning. Mycket mysigt! Det finns hopp för julkänslorna! ;)

I detta nu sitter jag på mitt internatrum i Småland. Skolveckan drar igång klockan halv elva. Och håller på till fredag. På fredag drar jag till Norrköping för att umgås med syrrorna och införskaffa de sista julklapparna!

Och ni:


Hoppas att vi alla får en bra vecka!

Maja.

Tokigt på tredje advent

Kategori: Maja

Idag är det tredje advent.


Och när jag gick ut upptäckte jag något tokigt. Gräs.








Ganska fint var det men var är snön?

Maja.

Jag har såå mycket att berätta...

Kategori: Maja

Halloj!

Hoppas att ni har en bra helg!

Det har jag!

Hejdå!

Maja.

Text och bild

Kategori: Maja

Hejsan på fredagen!

Snart är det lunch och när jag har ätit drar jag till Östergötland!

Och så lite text och bild som jag gjort idag:









Text och bild av mig!

Det här tycker jag är kul! :)

Maja.

Tipp tapp tipp tapp

Kategori: Maja



Det är lite sega göra-klart-dagar, som alltid i slutet av en termin. Jag gillar inte riktigt det. Känns som att man bara går och väntar på lov. Men snart är vi där!

Tjing!

Maja.

Naturens skönhet

Kategori: Maja

Idag gick jag...

Fotograf: Anna Karin

...och Anna Karin...

Fotograf: jag

... ut och fotograferade. Vi har en uppgift som handlar om att skilldra skönhet. Skönhet. Det är allt vi får. Sen är det helt öppet. Anna Karin och jag hade väl ungefär lika dåligt med idéer så vi bestämde oss för att slå våra kloka huvuden ihop och jobba tillsammans. Så vi gick ut och fotade och bestämda att vårat tema skulle vara Naturens skönhet. Så vi fotade loss i snölandskapet och nu har vi valt ut två bilder var som ska sitta tillsammans liksom.

Ni kan få se mina två bidrag...




... som ska, liksom på den dåliga bilden nedan, kompletteras av och komplettera Anna Karins två foton...



... och tillsammans visa Naturens skönhet! Vackert.

Slutligen vill jag önska min kära mamma GRATTIS på födelsedagen!

Maja.

Bus busar med mus

Kategori: Maja

Idag när jag rensade min hårddisk (så otroligt välbehövligt!) fann jag massa sköna foton. Bland annat ett gäng på Bus när hon leker med en mus i snön. Jag minns hur jag satt hur länge som helst med kameran i högsta hugg och följde deras katt-och-råtta-lek (haha). Och några bilder blev riktigt härliga, kolla själva:









Mm, dom gillar jag!

Ha det bra!

Maja.

Snöväg, seg dag och skrivartidning

Kategori: Maja







Ja, ju längre söder ut jag åkte i morse desto mer snö såg jag. Lite knasigt, men rätt mysigt tycker jag!

Idag har det varit en seg datadag... Men, utan sega dagar hade vi inte haft några osega som Alfons mamma hade sagt.

Idag har jag köpt mig en tidning. Tidningen Skriva. Jag älskar att skriva och gör det mer eller mindre varje dag och min dröm är att skriva en bok. Författare är nog drömyrket. Iallafall, nu har jag köpt den här tidningen i hopp om att få tips och inspiration och komma ett steg närmare min dröm!



Maja.

M-ä-s-t-e-r-v-e-r-k

Kategori: Maja

Vad blir det? MÄSTERVERK!


Maja.

Pepparkakshus 2011

Kategori: Maja

Hej!

Idag har jag haft en mycket bra dag. Jag sov länge! Sen drog Ellen och jag till Ikanohuset och nu har jag gjort pepparkaksdeg för imorgon ska vi göra pepparkakshus. Vill ni se skissen på årets design? Såklart ni vill!



Kanske känner ni er lite skeptiska? Var inte det!

Imorgon får ni se det färdiga resultatet!

Trevlig kväll!

Maja.

(H)ÄLG

Kategori: Maja


Jag fick agera lite modell när Johan skulle visa hur man ljussätter typ "här är Maja i sin studio".

Vi har fått mycket tips och trix och information från Johan de här dagarna och det har varit kul!

Nu tar jag helg och drar till Östergötland!

Maja.

Första december

Kategori: Maja

Och så var denna dag slut!

Det blev ändrade planer och ingen spelkväll ikväll. Men jag ska nog kolla på julkalendern och Sunes jul tillsammans med några andra folkisar senare. Tror jag.

Dagen har varit bra. Vi lär oss en hel del om ljussättning vilket känns bra att lära sig. Kunskap är ju inte tungt att bära, som en viss klok mamma skrev. Och imorgon fortsätter vi lite till innan jag tar mitt pick och pack och drar hem till Sonnorp!

Idag är det första december. Så här såg det ut i fårhagen i Sonnorp för ett år sedan:


Jag tvivlar på att det ser ut så här idag...

Maja.