majjaeriksson

Promenader

Kategori: Maja

Jag promenerar mycket nu för tiden. Jag gillar det. Man tänker så bra när man går. Ibland när jag känner mig låg vill jag bara gå och aldrig sluta gå. Och ibland när jag är glad vill jag bara gå och aldrig sluta gå.

Idag gick jag. Och ja, jag var glad. Och jag hade nog kunnat fortsätta gå om det inte var lunchdax. Jag hade kameran med mig och blev på fotohumör:



















Lovely!

Maja.

Sista dagen i maj

Kategori: Maja

Tjenare på er!

Hoppas att allt är bra med er. Med mig fortsätter det att vara bra. Har inte gjort mycket i skolan denna vecka förutom att kolla och redigera foton från Gotland. Lördag-tisdag är det fotofestival i Mullsjö och där ska jag och klassen ha med foton på ett plank. Jag tror jag ska ta med någon bild/några bilder från Gotland men har inte riktigt bestämt mig... Så det är det jag "gör" idag. Ni vet, så här på slutet av terminen är det skönt med såna här glida-omkring-och-mest-göra-ingenting-dagar. Så, jag kör vidare med det här!

Ha det gött!

Jag på Gotland

Kategori: Maja

Okej, det blir ETT till inlägg på temat Gotland. Men denna gång är det Anna Karins bilder, så ni får se vad jag sysslade med på resan.

I Oskarshamn skrev jag mitt namn med pinne och vatten. Man vill ju göra avtryck liksom...


Lunch vid havet, det är fina grejer det:


Åh, denna bild alltså, den är min absoluta favorit. Tack, Anna Karin!


Ulrika och jag plockar med stenar. Det är ju något speciellt med stenar vid havet också.


En dag tog jag ett morgondopp i havet. Det var rätt kallt...


Crazyperson bland raukar, det kan vara jag...


Tack för skjutsen, Carro!


Matilda, jag och Carro i Visby:


Och en glad och lite knasig Maja på färjan hem:


Och som sagt, Anna Karin är fotografen bakom bilderna i detta inlägg.

Den som fortfarande tvivlar på att jag hade en bra klassresa; SÖK FÖR'T!

Maja.

Ännu mer Gotland

Kategori: Maja

Kör på lite mer foton från Gotland va!?
Jag tycker det!

























Känslorna är blandade nu. Glädjen över fina vänner och känslan av att känna sig hemma på Sörängen blandas med vetskapen om att dagarna går fortfortfort och snart är denna tid över. Blir ett minne. Ett fint.

Ta hand om er!

Maja.

En underbar söndag efter en underbar vecka

Kategori: Maja

Ja, vilken bra vecka det var! Och vilken bra söndag. Jag, Carro, Anna Karin och Matilda åt lunch, badade, solade och myste vid en sjö. Det var helmysigt och jättehärligt!







Jag testade att göra bilderna i 1960-talsstil (alltså trycka på knappen 1960-talsstil i redigeringsprogrammet Picasa ;)) och jag gillar't!

Åh, jag vill bara njuta av tiden som är kvar här nere i Nässjö nu, med allt vad det innebär. Men jag lovar att fortsätta blogga loss och dela med mig av den glädje jag känner över att livet känns så fint nu. :)

Maja.

Du ser inte vad du gör.

Kategori: Maja



Gårdagen blev en bra dag. Lugn. Men skön. Jag sov ganska länge. Myste loss. Tog en promenad till Ica och hem. Myste vidare. Vid åtta på kvällen kom Matilda. Vi gick till Statoil och köpte Eurovisionglass. Sen såg vi på Eurovision nere i Gläntan som är ett av de gemensamma utrymmena på skolan. Där hade vi sällskap av några andra härliga folkisar och stämningen var god hela kvällen. Och Sverige vann! Härligt Loreen!

Idag är det söndag och vi får se vad som händer!

Ps! Mamma du är bäst! Ds!

Maja.

Gotland 2

Kategori: Maja

Det blev som sagt en hel del fotande på Gotland, för vi var ju trots allt där på fotoresa och det är ju så himla fint. Så nedan följer ännu en bildbomb. Denna gång med en liten bildtext.

Vi campade tre nätter. På tre olika ställen. Inte på riktiga campingplatser liksom, utan bara ute i naturen. Detta var första stället (lite obekvämt underlag, men annars fint):


Guidning i Lummelundagrottan:


Snäckor är alltid fint:


Vi besökte Petesgården som är en typisk gotländsk storbondegård från början av 1800-talet:








Fotografen Philip fotar fotografen Maja:


Åh, du underbara, vackra hav:






Min campingsambo, Philip:


Du fina växt (ogräs) som växer vid sten:


Campingplats numero 3: (Och ja, självklart badade jag i den där sjön. Och i havet! Sjön var skönast.)


Ståtlig byggnad i Visby:


Konstnärsrock i Visby:


Anna Karin och Carro strosar utanför Ringmuren:


GLASS:


Hej då Gotland! Tack för den här gången! Jag kommer tillbaka!


Finemang!

Ha en finemang lördag, det tänkte jag ha!

Maja.

Jaaa, det är sommarväder!

Kategori: Maja

Ligger på en filt på gräset. Min utsikt:





Idag har jag och några klassisar varit på Scandinavian Photo och tagit ner utställningen och när vi kom tillbaka till Nässjö åt vi gött (jag kebabtallrik). Denna helg (och nästa, tror jag :O) ska jag stanna här på skolan.

Fler foton från Gotland kommer också, det blev en hel del fint vettni!

Trevlig helg!

Maja.

Klassresa Gotland

Kategori: Maja

Hallojsan!

Nu är vi hemma på skolan igen efter fyra härliga dagar på Gotland. Vi har verkligen haft det superbra, supermysigt och jättetur med vädret.



























Så himla bra!

Maja.

Allt du kan göra är att gå.

Kategori: Maja



Undra hur vi har det på Gotland? Haha.

Imorgon är jag tillbaka med en färsk Gotlandsrapport!

Maja.

Det är dax att vända blad...

Kategori: Maja

Den 8 juni slutar skolan. Då lämnar jag klassen och Sörängens folkhögskola och flyttar hem igen. Det känns sorgligt och jag tror jag kommer fälla någon liten tår när jag kramar klassisarna hej då. Men allt har ett slut, och det är väl tur det, för ett slut betyder ju en början på något nytt, eller hur?

Jag är glad att jag spenderat ett år i Nässjö, på Sörängens folkhögskola och på fotolinjen. Jag har träffat mysiga, nya vänner, jag har utvecklat mitt fotograferande och jag har nog hittat några nya pusselbitar av mig själv. Det låter ju fruktansvärt klyschigt, men jag tror att det är sant.

Jag funderar själv, och många frågar, om jag tror att jag kommer ha kontakt/träffa kompisarna från Sörängen igen, i framtiden. Det är svårt att säga, ni vet, alla är ju utspridda i Sverige och vem vet var man hamnar i höst. Men jag tror att jag kommer hålla kontakten med flera och säkert träffa några av dom någon gång. Det hoppas jag iallafall och det ska jag jobba för!

Det blir inga bilder i detta inlägg, det sparar vi tills jag verkligen slutat tänkte jag! Just nu är det några veckor kvar och de ska jag ta vara på och njuta av. Och det är jag säker på att jag gör just i detta nu på Gotland. :)

Maja.

Gotland nu. Gotland 2010.

Kategori: Maja

Måndag till torsdag denna vecka är jag och min lilla klass på Gotland och har det bra (hoppas och tror jag!) Men jag tänkte inte lämna bloggen tom, nej nej, inte när jag just satt igång igen. Så jag har förberett inlägg. 

Idag tänkte jag visa några foton från när jag var på Gotland förra gången, sommaren 2010, då tillsammans med härliga släktingar.











Härligt va!? Gotland är så fint!

Maja.

För du är det finaste jag vet.

Kategori: Maja



Hallojsan!

Vet ni vad som händer imorgon? Jag ska till Gotland tillsammans med min kära klass. Det ska bli så mysigt så. Vi ska campa och kommer vara borta till torsdag. Vi ska umgås och besöka två fotografer tror jag och fota själva såklart! Det ska bli bra, hoppas på ickeösregn bara! ;)

Men, var inte ledsna. Det kan vara så att det trillar in något inlägg här när jag är borta! ;)

Ha det finfint!

Maja.

Dagsutflykt; Bankeryd, Nässjö, Eksjö

Kategori: Maja

Jajemen, idag har jag varit på utflykt tillsammans med mormor, mamma och storasyrran. Vi åkte till Scandinavian Photo i Bankeryd för att kolla in utställningen jag och min kära klass har där (tas ner på fredag).

Detta är vad jag ställer ut:

Fotona är tagna i Stockholm.

Efter utställningstitten drog vi till Nässjö för att luncha och för att kolla in mitt lilla hem som mormor och Lisa inte sett innan.

God mat som åts utomhus:


Och så här fint är det längs vägen nu, så fint och härligt:


Och just det, sist åkte vi till eksjö och fikade lite. Och nu är vi tillbaka hemma!

Vilken härlig dag va!?

Hoppas att ni också har haft en härlig dag, annars finns det tid att vända på det och göra den härlig!

Maja.

Det regnar. Men jag fortsätter att gå.

Kategori: Maja



Idag har det varit en bra dag. Jag lyckades sova ganska länge. Sen bar det av till stan för klippning av kalufs och för att träffa vännen Anneli. Vi lunchade OCH fikade. Ibland ska man lyxa till det! Jag köpte en bikini också, helsvart fick det bli i år.

Efter stan promenerade jag hem och sen har jag myst med mysiga familjemedlemmar här hemma och det tänker jag fortsätta med.

Imorgon ska ni få se bilder från utställningen jag och min klass har i Bankeryd just nu, så kolla in då!

Maja.

Solen finns där bakom. Jag lovar dig.

Kategori: Maja



Ibland när jag sitter framför en dator och kollar på foton blir jag lite djup. Det hände igår. Och då gjorde jag några text-och-bild-bilder igen, som den ovan. Jag gillar't! Så räkna med att det kommer fler såna!

Idag vet jag inte riktigt hur jag ska spendera dagen, tänkte ta det lite som det kommer. Men för fredag och lördag finns det lite planer.

Trevlig långhelg på er!

Maja.

Tillbaka. Igen.

Kategori: Maja

Hej! 
Jag märker att jag saknar bloggen. Att det känns roligt och bra att dokumentera lite från mitt liv här. Det är mest för min egen skull, men jag vet att det finns några där ute som kanske är lite småintresserade om vad jag har för mig.

Vad har hänt den senaste tiden då?

Fredag: Jag var hemma i Motala för att gå på informationsmöte om sommarjobbet. Mötet var kort och informativt och kontraktet skrevs på. Efter det gick Moa och jag en liten sväng på stan och åt lunch.

Lördag: Jag och min kära klass hade vernissage på Scandinavian Photo i Bankeryd. Bilder från utställningen får ni se en annan dag snart. Efter den åkte jag med klasskompisar tillbaka till Nässjö där jag åt göttig kyckling med cashewnötter tillsammans med Philip. Jag åt också efterrätt, friterad banan och glass (=farligt gott). Efter det promenerade vi upp till skolan. På kvällen blev det bio med Philip, Carro, Anna Karin och Matilda. Vi såg Dark Shadows och den var inte så bra... :P

Söndag: Jag gjorde inte så mycket alls. Men hade det bra. Det känns alltid lite knepigt när jag är här någon ledig dag. Men på eftermiddagen tog jag och Philip en liten fotopromenad i skogen och sen hjälpte han mig lite med min dator. Vilket jag är mycket glad över nu. Och sen var helgen slut!

Måndag och tisdag: Skola och collage. Uppgiften var att göra två collage. Ett som skulle visa hur man såg sig själv idag och ett som skulle visa hur man såg sig själv om 10 år. Det var två kluriga uppgifter eftersom det var så öppet och fritt hur man skulle lösa dom.

Jag, idag:


I mitten se ni ett foto på mig. Jag ser lite knasig ut, men samtidigt kan man ana att jag är lite fundersam. Fotona runt om är mest olika vägar och fotspår och också lite backspeglar och skyltar/riktingar på olika vis. Orden Då och Sen återkommer på flera ställen och sen finns några motsatsord utspridda över collaget. Jag vill att det ska vara lite öppet för betraktaren att själv tolka det man ser, man jag tänkte lite som så att jag är en person som tänker mycket. Både på det som varit och på vad som ska hända sen. Jag överanalyserar ofta saker och jag är ju i den åldern då man ska fatta beslut och välja vilken väg man ska gå, i flera avseenden.

Jag, om 10 år:


Om 10 år kommer det vara desto lugnare. Ni ser ju hur vackert och behagligt det är. NU NU och NU står för att jag kommer vara bättre på att leva i nuet och vara nöjd och glad för det jag har.
Vi får hoppas att det blir så. ;)

Nästa inlägg kommer imorgon, nu är det du och jag igen bloggen!

Maja.