majjaeriksson

Bra dag trots motgångar

Kategori: Maja

Idag är himlen grå och det känns rätt skönt faktiskt. Jag sitter på museet och har en ganska lugn och skön känsla inombords. Det känns liksom okej att himlen är grå och att jag ska sitta här till klockan fyra.
 
Igår var det andra bullar. Himlen var blå, solen värmde på och jag var igång hela dagen. I det stora hela var det en väldigt härlig dag, men det kändes som små saker gick emot mig hela dagen.
 
Jag var ledig igår och Philip har semester så vi bestämde oss för att ta en tur på Boren. Det hade vi inte gjort i år än. Så, vi skulle åka till Sonnorp för att hämta båtbodsnyckeln. Vi åkte till Sonnorp. Klappade på våra katter. Matade katter. Snodde med oss några kakor. Och åkte till Boren. Parkerade bilen. Gick några meter. Och Philip sa något i stil med Du har väl nyckeln? Det var nog egentligen ingen fråga, för att det var ju självklart att jag hade nyckeln. Men nej, det hade jag inte.... Så jag fick åka tillbaka ut på landet.... Så typiskt mig och så oerhört klantigt! (=Motgång 1)
 
Men vi kom ju ut på Boren. Och det var himla fint och skönt!
 
 
När vi skulle ta oss hem från Birgittas udde stötte vi på motgång 2: soppatorsk! Motorn ville inte starta och dunkens mätare stod på 0. Så vi började ro. Jag sitter nu här med en blåsa mitt i min högra hand.
 
Halvvägs hem fick Philip för sig att testa att starta motorn igen och då gick den igång.... :P Så sen kom vi till bryggan rätt snabbt och smärtfritt ändå. Och Philips farbror Kjell fick några abborrar som tack för att vi får ha båten på hans båtplats. :)
 
Vi var på sjön mellan klockan 12 och 17 ungefär och sen var det nästan bara hem och duscha innan vi for till landet igen för pizza med familjen och kusinfamiljen och här skedde då motgång 3. Ingen stor sådan, men ändå. Vi fick en pizza vi inte hade beställt. Någon hawaiiliknande med banan och curry... Jaja, ingen större skada skedd, alla blev mätta. :)
 
Någon gång efter åtta for jag, Philip, lillasyster och kusinerna in till stan för att gå på utomhusbio. Det var Motala filmstudio som visade La la land på en stor uppblåsbar skräm i stadsparken.
 
Tyvärr fick även denna aktivitet kantas av trubbel. Motgång 4 innebar att det, samtidigt som filmen visades, spelades livemusik från Sjöbris precis intill. Någonstans måste det ha gått fel med planering och kommunikation och efter kanske halva filmen valde jag och släktingarna att ge upp och åka hem. Livemusiken störde filmljudet alldeles för mycket för att det skulle bli en behaglig upplevelse... Suck!
 
Trots glömda nycklar, soppatorsk (ett tag iallafall), fel pizza och misslyckad biovisning blev det, som jag skrev, en rätt härlig dag ändå. Men idag tror jag att jag stannar inne. ;)
 
Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Mycket härligt mellan motgångarna väger ju upp och jag tycker att härligheterna verkade fler än tråkigheterna iallafall!😊👍🏼🎈

    2017-08-12 | 19:13:26
  • Mormor säger:

    Bra dag trots allt🙁😀😀

    2017-08-13 | 00:54:50

Kommentera inlägget här: