majjaeriksson

Projekt Barnbok - det går som på räls?

Kategori: Maja

För två veckor och tre dagar sedan skrev jag det här inlägget om att jag, tillsammans med min kära lillasyster, tänkte försöka skapa en barnbok. Några dagar efter det, när jag var ute på promenad, fick jag en idé som började gro inom mig. Sen har det legat och vilat lite, jag kom inte direkt vidare från grundidén just där och då. Men igår, så hände det plötsligt - jag satt på tåget och drabbades av ett litet kreativt infall, tog upp marimekkoboken och brainstormade loss och skrev ner lite idéer och tankar och svårigheter och möjligheter och hade det allmänt kul bara.
 
 
När jag delade med mig av idén till lillasyster fick jag följade svar:
 
 
Det var ju helt klart uppmuntrande och jag känner själv att idén har någonting. Jag har dock en rädsla för att idén ska dö om jag berättar den för er samtidigt som jag ju uppenbarligen känner ett behov av att dela med mig av något här idag... Egentligen ville jag väl mest skryta om att det har gått lite framåt och att det känns kul, men som tack för att jag får göra det kanske jag borde avslöja lite mer iallafall.
 
Min tanke är att boken ska handla om två personer som ska flytta, jag tror att det ska vara en pappa och en dotter. Mina förslag just när är att den antingen heter "XX och YY köper hus" eller "Nämen, här kan vi ju inte bo...", det senare är nämligen en replik som kommer vara återkommande i denna barnbok som kommer vara knasig och rolig, men också fin. Jag tänker mig att illustrationerna spelar en stor roll och att det ska vara mycket färger och detaljer, men själva storyn är ju också viktig förstås. Det jag är stolt över just nu är att jag har kommit på själva strukturen för berättelsen, alltså hur den ska börja, lite vad som händer i mitten och ungefär hur det ska sluta. Mer än så vill jag inte avslöja just nu, men nu är iallafall tanken att fortsätta komma på delidéer att fylla sidorna med, för att sedan kunna plocka ut guldkornen ur idéhögen. Jag har också bett Ellen börja skissa på huvudpersonerna när hon har tid, lust och inspiration. Såå... ja, kul känns det och jag återkommer om när vi har kommit lite längre. :)
 
Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Spännande! Skriv o rita så jag får läsa! :)

    2015-06-04 | 18:01:05
  • mormor säger:

    Så spännande och roligt! Ser verkligen fram mot fortsättningen.Kram

    2015-06-05 | 20:18:06

Kommentera inlägget här: