majjaeriksson

Vita muggar + nagellack = sant

Kategori: Maja

Tidigare idag när jag läste bloggar hittade jag ett inlägg på denna blogg som attackinspirerade mig och redan ikväll var jag och lillasyster tvungna att själva testa att marmorera muggar med nagellack. Som tur var hade jag sex vita oanvända muggar bland mina flytta-hemifrån-grejer som jag liksom inte har kommit för att använda än. Och är det något jag har gott om så är det ju nagellack.
 
Det man gör är helt enkelt att fylla en plastlåda eller dylikt med ljummet vatten, hälla i nagellack, ett i taget, men hur många man vill, och se till att nagellacket liksom lägger sig på ytan, och sen doppa ner en mugg och så dra upp den och så är det klart! Det gäller dock att vara lite snabb och något som jag nog kunde gjort bättre var att skaka av lite mer vatten. Nu blev det som lite droppar som liksom förstörde lite grann, men nu vet jag hur man gör och hur enkelt det var och jag vill absolut prova någon gång igen! Något som kan vara bra att veta är att det går enkelt att tvätta av muggarna med nagellackborttagningsmedel (måste använda det som hänga-gubbe-ord!) om man känner att man vill få en chans till. Och, om man vill kunna diska de i maskin måste man tydligen ha något slags lack som gör att det håller bättre. Och, muggarna behöver torka minst tre timmar innan användning.
 
Nog babblat, så här blev mina fyra (Ellen fick testa på de andra två):
 
 
 
 
Ganska häftiga, eller hur!? :)
 
Nu är jag hos Philip. Fast han är på klassfest. Det känns inte så konstigt att vara här själv nuförtiden, men det känns lite underligt att jag ska gå och lägga mig när han inte är hemma. Jag ser dock framemot att vakna till av att han kommer hem och glider in under täcket bredvid mig. Det känns fint det.
 
Maja.

Kommentarer

  • Mohammedi's | Art, model & designer säger:

    snyyggt!!

    2015-04-25 | 12:54:02
    Bloggadress: http://mohammedis.se/
  • Anna María säger:

    Vad kul att du provade göra egna muggar! Blev superfint ju!

    2015-04-26 | 14:19:16
    Bloggadress: http://annamarialarsson.se/blogg
  • mormor säger:

    Jättefint!

    Har vita muggar, får köpa nagellack och prova!

    2015-04-27 | 00:26:08

Kommentera inlägget här: