majjaeriksson

Livet idag - torsdag

Kategori: Maja

Hej! Idag har vi varit på torget och fotat igen. Denna gång hade vi tur med vädret! Min uppgift för denna gång var att ta närmare bilder på människor. Jag hade bestämt mig för att gå fram till första bästa försäljare och fråga om jag fick fota denne. Men... det blev inte riktigt så. Jag mötte deras blickar. Log. Men sa inget utan gick vidare. Så det blev en seg start. Men sen tog jag tag i det och pratade med en man som sålde bröd och bullar. Honom fick man gärna ta kort på. Så där stod jag bredvid och framför hans brödstånd i några minuter och när filmen var slut cyklade jag upp till skolan igen. Sen dess har vi framkallat filmen och det ser bra ut! Eftersom jag har haft ett missöde med tom film, så är det lika nervigt varje gång, men idag blev det bilder och det såg bra bra som sagt! Imorgon ska vi hålla till i mörkrummet och kopiera. Ska bli kulkul att se hur det blev på riktigt! :)

Idag har vi också pratat lite om porträtt som vi har tagit. Jag tänkte visa er mitt självporträtt som jag också visade för klassen (varje vecka har vi lite redovisning och det är faktiskt kul. Man får visa vilka bilder man vill och säga hur mycket man vill liksom så det är väldigt avslappnat):



Jag fotade mig själv i mitt rum med hjälp av stativet och fjärrkontrollen. Bilden består av tre foton som jag satt ihop i photoshop och jag tycker att de speglar vem jag är. Här och på de flesta andra ställen kanske jag är personen längst till vänster. Glad och positiv, men balanserad. Hemma är jag de andra två. Antingen jätteglad eller jättetjurig. Så är det oftast faktiskt! Det är den jag är!

Nuuu ska jag läsa lite bloggar och kika runt innan jag ska gå till mörkrummet coh stoppa i mina negativ i en negativficka. Klockan fem är det middag som vanligt och ikväll är det väl stickklubb som vanligt. Hoppas jag!

Nästa gång vi hörs befinner jag mig i Östergötland!

Tjing!

Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Låter som att du har en kul och bra skola! Fin bild:)

    2011-10-13 | 17:21:33
  • mamma säger:

    Kanon självporträtt - det säger mycket. Väntar på att få se "brödgubben" på bild.

    2011-10-13 | 20:06:05

Kommentera inlägget här: