majjaeriksson

Några gröna favoriter

Kategori: Maja

Halloj!
 
Det finns ju en hel del växter här hemma och jag tänkte att det idag är dags att visa er hur det står till med den gröna familjen. Alla är ju inte jätteroliga kanske, men jag gör ett urval och visar några av mina favoriter.
 
Först ut har vi djungelbänken. Jag vet nu att den i mitten, som jag fick av Philip när jag fyllde år, heter Rundkalatea. Jag är lite kluven inför hur/när jag ska göra något åt det stora palettbladet till höger. Jag tycker att den är såå fin med sina rosa och gröna färger, men den blir allt mer lång och gänglig och blek. Men ett tag till är den väl fin som den är, tänker jag.
 
I ett fönster står en avokadokärna. Och där har det börjat hända grejer. När vi kom hem från några dagar i Skottland var det som sticker upp betydligt kortare och torrare och jag trodde faktiskt inte att den skulle repa sig, men den har skjutit i höjden och nu är det visst blad på gång. Kul!
 
Sen har vi den magiska bönan (från TGR) som jag fick från Philips mamma. Den gör sig tyvärr inte så bra på bild, men ni kanske kan ana hur den numera sträcker sig över gardinstången? Tyvärr är det inte så mycket blad utan mest en lång stjälk, men det ska bli spännande att se hur lång den tänker bli.
 
Nyast i familjen är Forellbegonian. Den har sedan första gången jag såg den på instagram varit en drömväxt för mig och häromdagen köpte jag mig helt enkelt en. Visst är den cool?
 
Något annat spännande är broccolin. Ja, jag sådde ju broccolifrön och det har kommit upp massa grönt, men hur det här gröna ska förvandlas till broccoli har jag väldigt svårt att se i nuläget... Men så länge det är grönt och friskt så lever väl hoppet tänker jag?
 
Sist ut idag är mina bonsaiträd. Av lillasyster fick jag ju bonsaifrön och jag tror att det var fem stycken frön som jag petade ner i den lilla krukan. Jag hade inga förväntningar på att överhuvudtaget få se någonting grönt där i, men ganska fort kikade någon upp. Och nu är det fyra stycken! Långt ifrån träd förstås, men ändå. Att följa deras utveckling blir också oerhört spännande. I dagsläget är de typ tre centimeter höga och ser ut som... dill?
 
Ja, det får nog vara dagens gröna rapport. Jag återkommer väl i ämnet när det är dags att skörda broccolin och ansa bonsaiträden. ;)
 
Maja.

Kommentarer

  • Mormor säger:

    Det kan man ju säga att du har gröna fingrar🍀🌵🌱🌿☘️🍃

    2018-05-03 | 17:46:28
  • Freja säger:

    ❤️Växter❤️

    2018-05-03 | 21:34:26

Kommentera inlägget här: