majjaeriksson

Söndagen

Kategori: Maja

 Tjenare!
 
Eftersom jag håller vad jag lovar så ska jag nu berätta om vår söndag. Det blev en himla bra dag! Vi kände ett sug till naturen så det fick bli en utflykt till Karlsby.
 
 
Huvudaktiviteten var givetvis fiske. Och Philip fick upp en gädda redan på andra kastet! En lerig en.
 
Det syntes att det har varit en torr sommar och därför var det varken jättelättfiskat eller jättekonstigt att gäddan var lerig när den kom upp. ;) Sumpis, som vi kallar sjön, levde verkligen upp till sitt smeknamn kan man säga.
 
Till lunch blev det baconsallad. Och vi luftade fossingarna, för det blev svettigt med stövlar.
 
Efter lunch gick vi åt andra hållet lite och där var det lite djupare och lättare att fiska. Och då fick även jag napp. Flera gånger faktiskt! Inga baddare tyvärr, men jag tror att det blev... 10-8 till Philip i vår fisketävling. Eller något sånt. Så jag gav honom ju faktiskt en bra match. ;) Och alla fiskar fick glada simma vidare i sjön. :)
 
Jag fick också en båt på kroken!  Antagligen har den legat där under alla år som vi har fiskat i Sumpis, men tittat upp över ytan först i år. Jag klarade inte att dra upp den tyvärr... ;)
 
Näckrosen, en personlig favoritblomma.<3
 
Blåbär, ett favoritbär.<3
 
Vid femtiden åkte vi hemåt, men först åkte vi till landet. Jag skulle nämligen få låna mammas bil och så ville jag ha äpplen. Det ville inte Kaktus. ;)
 
Senare på kvällen gjorde jag äppelkräm. Eller mos. Vad är egentligen skillnaden? Vi tog varsin liten skål och åt som kräm i alla fall. Det blev himla gott, så pass gott att det blev kräm både till frukost imorse och till middag nyss. :)
 
Ha en fin vecka!
 
Maja.

Kommentarer

  • mamma säger:

    👍🏾🐟👍🏾🍎

    2018-08-20 | 21:25:26

Kommentera inlägget här: