majjaeriksson

Jobbtankar

Kategori: Maja

 
Halloj från bibblan!
 
Ett blogginlägg med jobbtankar måste väl vara helt okej att skriva på arbetstid!? ;) Det är ju inte så att jag inte hinner med det jag ska också, om någon dum nu trodde det.
 
Jo, det jag tänker på så här ett år innan jag ska börja söka "riktiga" jobb är vad jag vill ha för jobb. Jag kommer ju vara utbildad bibliotekarie, men inom det fältet finns det ju flera olika arbetsplatser och arbetsuppgifter.
 
Jag känner mig i nuläget säker på att jag inte vill jobba på ett universitetsbibliotek. Folkbibliotek är nog mitt förstahandsval som det känns nu, men kanske skulle ett skolbibliotek också kunna vara kul? Jag funderar också en hel del på det här med yttre och inre tjänst. Nu när jag är vikarie så har jag ju bara yttre tjänst, alltså att jag jobbar ute i biblioteket mot biblioteksbesökarna. Den senaste tiden har jag känt att jag har börjat sukta efter så kallad inre tid. Att göra andra saker. Kanske köpa in böcker, gallra gamla böcker, bestämma vad det ska skyltas med och planera olika saker och ja, vad vet jag om allt vad de gör där bakom kulisserna! ;)
 
Jag upplever helt klart att det tar på min energi att jobba utåt och vara hjälpsam och serviceinriktad en hel dag, eller en hel vecka, som den här veckan. Jag är helt klart introvert. Vissa dagar tycker jag att det är värre än andra, då kan jag känna att jag nästan har nerverna utanpå när jag sitter i receptionen och att det vore skönt typ att jobba på ett lager och bara vara i fred. ;) Men samtidigt gillar jag mötet med människor. Jag får en boost av att kunna hjälpa till och känna att jag visst vågar prata med folk. Så jag känner mig helt klart kluven där. Jag tror liksom att jag skulle ha lätt att bli uttråkad om jag å andra sidan "bara satt på ett kontor jämt". Så just därför tror jag att ett bibliotekariejobb med lite blandade arbetsuppgifter kommer passa mig ypperligt. Förhoppningsvis finns det något kul att söka om ett år. :)
 
Maja.

Kommentarer

  • mormor säger:

    Roligt att följa dina tankar🍀
    Du har ju litet tid kvar att tänka och då är det väl bra att tankarna snurrar än hit än dit🤔📕📗

    2018-08-11 | 12:19:19
  • Freja säger:

    Låter som ett drömjobb med lite av varje av det yttre och inte tycker jag! 🤗Heja Maja! Helt klart tror jag iaf att bibliotekarieyrket är som gjort för dig! 👍🏼🎉

    2018-08-11 | 20:39:05

Kommentera inlägget här: