majjaeriksson

Hemmapysslarlördag

Kategori: Maja

Halloj!
 
Jag börjar skriva detta klockan 9.49. Jag tänkte att jag ska börja nu och sen fylla på under dagen för att sedan publicera när jag känner att det får räcka. Min stora plan för dagen är bara att dra runt här hemma egentligen. Philip jobbar nu och ska på lite afterwork senare och jag har lite hemmapysslarplaner att fylla min ensamlördag med. Det känns rätt bra.
 
Jag började morgonen med att checka av något mindre roligt. Trappstädningen. Vi har ju som uppdrag att städa varannan vecka och nu är det avklarat för den här gången. Bra gjort av mig.
 
Och alldeles nyss åt jag lite frukost.
 
Nu ska jag dricka upp mitt té i soffan och sen får jag se vad jag sätter igång med...
 
Klockan 11.34. Nu har jag precis ställt in veckans recept i frysen. Nämligen hallonsemifreddo med turkisk peppar! Alltså hallon- och saltlakrits glass. Efter ett recept av Linda Lomelino. Alltså, jag tror att det kan bli riktigt gott. Jag smakade självklart lite på själva smeten nu och... ja, jag längtar till kvällens efterrätt.
 
 
 
Klockan är nu 12.57 och jag har just ätit pannkakslunch. Jag kommer köra på barnmenyn hela dagen, för är det ensamlördag så är det. ;)
 
Nu är planen att slänga dom där tulpanerna innan de faller ner i någons mat. Och sen kanske ta en promenad när pannkakorna har hunnit lägga sig lite? Ja.
 
Klockan är nu 14.51 och sen sist har jag varit ute på en liten promenad. Det var himla skönt där ute idag, riktigt vårigt. Jag lyssnade på "Så funkar det" med Anders och Måns. Jag har gått och blivit en riktig storkonsument av podcaster och just Anders och Måns är favoriter när jag vill ha något lättsamt och roligt.
 
Och så har jag hunnit med att plantera om några tomatplantor också. Jag har nio stycken totalt och fem fick idag planteras om i större krukor. Jag hade en tanke om att låta iallafall någon få flytta ut på balkongen redan idag, men mamma skrev att det hade varit minusgrader i natt så jag avvaktar lite till med den saken.
 
 
Nu är klockan 16.27 och Philip har varit hemma en sväng och sen gått igen. Och jag har läst lite bok. Men nu tror jag att jag ska göra något annat. Kanske se någon film?
 
Klockan är nu 19.09 och jag har nyss ätit rester från tacofredagen och nu ska jag prova glassen som jag gjorde tidigare... Vänta så ska jag prova då...
Mmmmm, det är nog inte en smak för alla, men jag gillar den. Sött möter salt och lite krisp här å var och i allmänhet lite halvfryst konsistent som jag antar att en semifreddo ska ha. Jag är riktigt glad att jag testade!
 
 
Och där får nog inlägget vara klart för idag. Jag har haft en mycket behaglig ensamlördag och nu ser jag fram emot restaurangbesök och föreställning med Ellen och Hedda imorgon. :)
 
Maja.

Kommentarer

  • Mormor säger:

    Verkade vara en jättebra lördag😍🍀🌿🌱

    2018-04-08 | 13:22:00
  • Mormor säger:

    Litet nyfiken🤔 hoppas det blir en bra föreställning, hoppas på rapport😏senare😍

    2018-04-08 | 13:25:20

Kommentera inlägget här: