majjaeriksson

Edinburgh, dag 4

Kategori: Maja

Hej! Dags för sista Edinburghrapporten.
 
I söndags var det ju vår sista dag i Skottland, men flyget gick först vid 21 på kvällen så vi hann med en hel del innan det var dags att åka hem. Vi bestämde oss för att spendera lite tid uppe vid slottet. Vi hade varit utanför slottet tidigare, men i söndags betalade vi för att komma in på själva slottsområdet.
 
Vädret var lite gråare denna dag. Men vyn var fin ändå.
 
 
Det blåste på rätt bra dock.
 
 
 
Dags att slå en pling!
 
 
 
 
 
Det fanns också ett krigsmuseum där uppe. Med flera olika små rum och väldigt mycket information och mycket att titta på. Inklusive drottningens juveler. Men där fick man inte fota!
 
När vi var nöjda med slottet tyckte vi att det var hög tid för lunch. Vi hittade en mysigt ställe som hette Saint Giles Café & Bar.
 
Och där testade jag på en ny dryck. Edinburgh Mist kallade de den och det var té med vaniljsirap, mjök och kanel tror jag. Den var god, men det blev lite för mycket av det söta liksom, en liten liten kopp hade räckt för min del.
 
Att fota en säckpipespelare kändes obligatoriskt så det gjorde vi. Dock vet jag inte om jag tycker att det låter så vackert alltid. ;)
 
Men vi gick också förbi en plats där ett band spelade, ett band som faktiskt bestod av just en säckpipespelare. Och det var ju lite nytt, att höra säckpipan i ett band till en riktigt låt liksom. Dom var duktiga!
 
Sen hämtade vi våra väskor på boendet och tog en fika på Café Noir innan vi tog spårvagn ut till flygplatsen.
 
Och den fikabilden får faktiskt bli resans sista bild. Jag är mycket nöjd med de fyra dagarna. Vi hann med mycket, samtidigt som vi tog det lugnt och gjorde precis det vi kände för. Vi hade tur med vädret och jag gillade Edinburgh som stad. Igår gjorde vi en fotobok från resan som det ska bli riktigt kul att bläddra i när den kommer, det är ju kul att göra något mer av bilderna än bara blogginlägg. :)
 
Maja.

Kommentarer

 • Freja säger:

  Vilken toppenresa! Förstår att du är nöjd och jag är impad av er förmåga att nosa upp så mysiga cafeer! Swedish fika liksom, ett måste i världens alla hörn!☕️🍰👌🏼

  2018-04-26 | 20:51:34
 • Mamma säger:

  Vilka dagar ni haft!💚💚💚

  2018-04-26 | 22:32:15
 • Mormor säger:

  👍🏼✈️😀

  2018-04-26 | 22:54:31

Kommentera inlägget här: