majjaeriksson

Böcker 2017, del 5

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag sitter på bibblan och ser fram emot att klockan ska bli 16 så att jag får köra hem. Japp, imorse tog jag bilen och det känns skönt. Ingen väntan på tåget idag inte och så kan jag gasa direkt hem till Philips föräldrar och bli serverad grillat käk sen när jag har slutat. :)
 
Det har varit en lugn dag på bibblan och jag har läst ut månadens tredje och årets sjuttonde bok. Jag kan berätta lite om majböckerna.
 
Bok 15:
 
 
Nötskal av Ian McEwan
 
Det ovanligaste med den här boken är berättarperspektivet. Berättaren är nämligen ett ofött barn som från livmodern berättar vad som händer i hans mammas liv. Han vet mycket. Nästan allt. Är poetisk, filosofisk och rolig. Det som händer hans mamma är att hon (typ?) har separerat från barnets pappa och har en relation med barnets farbror. Tillsammans planerar de, mamman och farbrodern, att mörda pappan. Boken var spännande, fast inte jätte-jag-vill-vända-blad-nu-nu-nu-spännande. Mer lugnt spännande. Jag blev nyfiken. Lättläst var det också. Och annorlunda. Kan rekommendera.
 
Bok 16:
 
 
Den som stannar, den som går av Elena Ferrante.
 
Tredje boken i serien och jag börjar bli trött på det här nu. Haha. Nejvars, klart man inte behöver läsa alla böcker i en serie bara för att man har börjat, men jag vill ändå veta hur det ska gå. Men det är liksom mest det, jag vill veta hur det ska gå med allting och hur det kommer att sluta, men vägen dit känns långsam och seg. Gud, vad deppig jag låter nu. Jag tycker serien är läsvärd och av de första tre var nog tvåan min favorit. Läs de gärna, men förvänta dig inget thrillerdrama. ;)
 
Bok 17:
 
 
Färgen på drömmar av Ruta Sepetys.
 
Boken står på ungdomsavdelningen, iallafall på biblioteket där jag jobbar, och det var faktiskt en tant som gjorde mig nyfiken på boken då hon hade läst den. Tanter kan läsa ungdomsböcker och det kan jag med. Färgen på drömmar handlar om Josie som är 17/18 år (hon fyller 18 i boken), platsen är New Orleans, året är 1950. Josies mamma är prostituerad och detta har gjort att Josie vuxit upp i lite speciella förhållanden. Men hon vill absolut inte gå i sin mammas fotspår. Josie har skinn på näsan och är en cool tjej som jag verkligen kom att tycka om, man hejade verkligen på henne genom hela boken. Sen märktes det helt klart att det var en ungdomsbok - den egentligen väldigt allvarliga historien upplevde jag inte så allvarlig på något vis.
 
---
 
Det var månadens böcker det! :)
 
Maja.

Kommentarer

  • Mormori säger:

    Bra med boktips👍🏼
    Håller med om Ferrantes böcker, tyckte ettan 📕var seg tvåan, som jag precis läst, bättre📗📗

    2017-05-29 | 00:29:39

Kommentera inlägget här: