majjaeriksson

10 fredagsbilder

Kategori: Maja

Hej! Jag har haft en rätt behaglig fredag bestående av ett flertal komponenter så jag tänkte dela med mig av min dag.
 
Vi börjar med frukosten för så börjar ju oftast dagarna.
 
Vi kan väl fortsätta med fredagshandlingen. Det var verkligen en riktig fredagshandling för det var inte makaroner och mjölk som vi la i korgen utan färskt bröd, chips, cider i glasflska osv. Fredagsgott helt enkelt.
 
Strax före ett promenerade jag på Bondebackaspåret...
 
... för avstämningsmöte på museet. Nedan ser ni min kollega Markus som stollar sig framför museet.
 
Väl hemma igen åt jag lite lunch bredvid balkongpelargonen som nu har fått flytta in.
 
Och det var nog tur för pelargonen för i natt har det blåst så mycket att delar av vår fasad hamnat på marken!! Ser ni högst upp mellan fönstrena? :O
 
Lite fredagsläsning har det blivit också. Med två sängkompisar.
 
Och! Pastadeg! Det ni! Efter att Philip och jag gjorde hemmagjord bandspagetti... någon gång... så har vi tänkt att vi skulle prova en annan pastaform och det blev idag!
 
Fast medan degen låg och drog sig i kylen åkte vi till landet en sväng. Inflyttningssticklingarna är ju inte sticklingar längre och det var dags för omplantering. Jag blev nöjd, som ni kan se på bilden nedan... Hrm hrm.
 
Hur gick det då sen med middagen? Jo, vi gjorde ravioli fyllda med ricotta, parmesan, basilika och citron. Och alltså de öppnade sig inte under kokningen och smaken blev bra, MEN de blev för tjocka. Tyvärr. Men om man liksom bara åt själva knölen där fyllningen låg och skar bort kanterna så blev det en helt okej rätt. :)
 
Nu fortsätter fredagsmyset med lite snacks och soffhäng. Jag ska jobba 11-15 lördag och söndag och måndag-tisdag ska jag, lillasyster och kusin hänga hos storasyster och systerdotter i Nyköping! Mys!
 
Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Vilken toppenfredag! Heja dig på jobbet idag och hälsa Nyköpingsgänget! 😊

    2016-10-01 | 11:44:49
  • Mormor säger:

    Roligt att följa din dag👍🏼 😀😍

    2016-10-01 | 12:53:14

Kommentera inlägget här: