majjaeriksson

Den tredje november

Kategori: Maja

Idag har jag varit ledig. Skönt efter tre långa biblioteksdagar. Men jag har inte legat och latat mig på sofflocket för det. Nej då. Jag hade en mångpunktig att-göra-lista med diverse sysslor och lyckades vara riktigt produktiv. Så pass produktiv att det skulle bli alldeles jättetorrt och tråkigt om jag berättade om allt jag har gjort idag, men ni kan ju få ta del av en del.
 
Jag gick upp vid åtta och började med att slänga in två av tre tvättar innan det blev dags för frukost. Här ser ni också min téhylla! Planen är nog att hänga upp den några centimeter över bordet.
 
Strax efter tolv hade jag städat på riktigt duktigt och var ganska slut och rätt hungrig. Det blev omelettlunch. Mitt i städningen hade jag fått en snilleblixt - att jag ville bjuda Philip på trerätters hemma ikväll. Fin idé va? Inte helt oväntat blev det efterrätten som slogs fast först.
 
När klockan snart var halv två hade jag duschat, blivit klar med kvällens meny (de bästa idéerna kommer i duschen vet ni väl?) och skrivit handlarlista. Jag hoppade i mina snyggaste och ondaste skor (jag vet mamma, jag borde gå till skomakaren) Här kan ni också se min nya kamera! :D Inget nytt objektiv dock, det lutar åt att jag köper ett även fast det verkar funka med de gamla.
 
Jag cyklade och handlade och hann inte mer än hem och in med mat i kylen innan mormor smsade och jag gick ut för att möta henne. Denna gång i bekvämare skor. Inte så dumma de heller. Matchade hösten rätt bra.
 
Jag var hos mormor för att hjälpa henne med dator- och iphoneproblem. Kunde som vanligt hjälpa med en del, men inte med allt. Teknik alltså... Jag fick lite mellisfika med! Och hundsällskap!
 
Jag var hemma igen vid femtiden och då diskade jag och sen låg jag platt på sängen och slösurfade och så... Och sen kom Philip hem och det blev middagsdags!
 
Det blev varsin avokadohalva med skagenröra till förrätt och stekt lax, ugnade grönsaker och tzatsiki till huvudrätt. Efter två rätter och lite youtube tog vi en liten promenad.
 
Hemkomna från en kall men fin promenad på kyrkogården blev det lite glögg i samband med efterrättsfix. Och nu blir det hallonpaj med glass! :)
 
Bra torsdag. Klar slut!
 
Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Så himla tjusig o mysig tehylla o så rackarns fin ny kamera!! Och vilken fin ide med trerätters mitt i veckan sådär! 👍🏼🎉

    2016-11-03 | 22:29:35
  • Mormor säger:

    Jätteroligt att du kom! Du är till stor hjälp, även om inte allt blev fixat.... 👍🏼😀

    2016-11-06 | 23:42:27

Kommentera inlägget här: