majjaeriksson

Första helgen i juni

Kategori: Maja

Igårkväll påminde Philip mig om hur härligt det är att kolla tillbaka i bloggarkivet och hur svårt det är att minnas detaljer om det inte skrivs några rader. Så jag kände att den här helgen, den första helgen i juni, är värt att skriva ganska många rader om. Jag slänger ut en halvvarning för långt inlägg till er och ett grattis till framtidens Maja som kommer bli överöst med minnen. Och om ni håller ut till söndagen så blir det lite bilder till all text med. ;)
 
Fredag -
Jag jobbade på museet. Precis innan stängning kom Ellen och Per på besök och när jag slutade så promenerade de hem med mig och vi och Philip hämtade mamma ute på landet för att sedan åka till vår framtida lägenheeeet. Mina familjemedlemmar hade ju då bara sett bilder och hört oss berätta, men nu fick de se live. Philips mamma var där och bjöd på lite tilltugg och så mätte vi några fönster och jag ser fram emot när vi sitter på balkongen Philip och jag. Efter titten på läggan åkte Philip och jag med till landet där vi grillade gött! :)
 
Lördag -
Philip och jag åkte till Mio i Mjölby för att kolla på säng. Det stod mellan två sängar innan besöket, vi provade dem, var överens och slog till, betalade en handpenning och ska hämta sängen i slutet av månaden. I nuläget sover vi i Philips nittiosäng och även fast man har vant sig och det är görmysigt att skeda sig igenom nätterna så blir det nog fint med en dubbelt så stor säng i nya läggan sen.
 
På lördagen blev det även ett loppisköp för min del - ett tvåvåningsfat i trä som är grönt och som jag nu har som fruktfat och kanske kommer ha som fruktfat i framtiden och ni får säkert se bild i framtiden. (Varje dag drömmer jag om att inreda lägenheten och fota av den och visa er och jag måste låna Ellen och Pers kamera då.)
 
På eftermiddagen blev det match med Philips pappa. Det blev en spännande match mellan Maif och Huddingen som slutade 3-3. Efter matchen följde vi med hem till Philips föräldrar där det blev grillmiddag igen. Sen cyklade vi hem på nypumpade cyklar och vid ett tillfälle stannade jag upp för att plocka med mig några lupiner. Just det vill jag minnas.
 
Söndag -
Planen för söndagen var frukost i naturen tillsammans med Lovisa och Martin och det blev det, men det blev mer än så, det blev en underbar dag med tolv timmar utomhus!
 
Philip och jag blev hämtade vid klockan 8, eller var det 9? Ni ser, detaljer har redan fallit bort... Och så åkte vi till Karlsby för sen gökotta och frukost. Vi hörde faktiskt göken flera gånger och åt vår frukost som smakade så gott så gott i naturen.
 
 
Sen åkte vi vidare med diverse stopp under dagen. Det blev lite fiske för grabbarna, Lovisa tog årets första dopp och jag vann en stentornstävling mot grabbarna när vi åt lunch i Tokanäset. Vi var i Medevi en sväng och en gång under dagen lubbade en stor älg över vägen framför oss. Strax före sex var vi hemma en liten sväng för toabesök och ja, egentligen mest för toabesök ;) och sen hämtade vi pizza för att äta precis intill ett blåsigt Boren och sen åkte vi fyra ut i gula båten som nu ligger i Boren igen. Det guppade på rätt bra, men vi hittade några läställen och hade det rätt gött innan vi (mest jag och Lovisa) bestämde att nu fick det räcka och så åkte vi hem.
 
Måndag -
Jag räknar även måndagen till helgen eftersom det ju var nationaldagen. Jag jobbade dock på museet igår, men efter stängning blev det återigen lite ta-vara-på-sommaren-mys tillsammans med sambon min. Vi åkte till Borensberg för att titta in en ny loppis, där blev det inget köp, men vi slungades tillbaka till Lissabon när vi såg följande:
 
Sen hamnde vi på en antik&kuriosa-affär som egetligen var stängd "men vi bor här, så ni kan kika runt, det finns två våningar till om ni orkar sen". Där fanns hur mycket som helst och kan nog vara värt ett besök någon mer gång, när det är öppet. ;) Sen blev det glass vid vattnet innan hemfärd!
 
Jag har säkert glömt en hel massa detaljer och jag vill bli bättre på att dokumentera varje dag och ta bilder, men det är inte lika lätt och lockande när det är sommar och när kameran är trasig.
 
Vi hörs när vi hörs helt enkelt!
 
Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Fy skrutt vilken helmysig helg! Det blir fina minnen av den du! :)

    2016-06-08 | 12:27:22

Kommentera inlägget här: