majjaeriksson

Bok nummer 2

Kategori: Maja

Som jag skrev igår så läste jag ut en bok igår. På morgonen när jag vaknade hade jag ganska mycket kvar, men så hamnade jag i ett (två) läsflow både på pendeln till och från Linköping och vips så var boken slut.
 
Boken jag läste heter, mycket passande, Mannen som läste högt på 6.27-tåget och är skiven av Jean-Paul Didierlaurent. Jag visade ju baksidestexten för er en annan dag:
 
Jag upplevde boken som mycket lättläst - både rent språkligt och innehållsmässigt - och det gick fort att ta sig igenom den. Dock tog det mig kanske nästan halvvägs in i berättelsen innan jag riktigt kom in i den och kände den där riktiga nyfikenheten inför kommande sida. Här kommer några smakprov från boken:
 
En ganska poetisk beskrivning av huvudpersonen Guylains högläsning:
 
Ett suddigt stycke där Guylain pratar med sin sambo/guldfisk:
 
Och sist, men inte minst, en fin beskrivning av hur vacker och självklar världen kan se ut när man precis mött en person man fattat tycke för. I Guylains fall hade han bara läst hennes texter, men det räckte liksom.
 
Sammanfattande ord: Ingen fullpoängare, men en berättelse som helt klart växte sig starkare och starkare ju fler blad jag vände, så i slutänden tycker jag absolut att det blev en läsvärd bok, ändå. :)
 
Härnäst blir det Jonas Hassen Khemiris Allt jag inte minns som jag tror och hoppas att jag kan hämta ut på Motalabibblan idag.
 
Maja.

Kommentarer

  • mormor säger:

    Visst är det härligt att läsa en bok som blir bättre och bättre!

    2016-01-21 | 15:03:04

Kommentera inlägget här: