majjaeriksson

Bok nummer 1

Kategori: Maja

 
Årets första bok är sedan några minuter utläst. Visst har den ett fint omslag Elva dagar i Berlin av Håkan Nesser? Jag ska väl erkänna att en anledning till att jag lockades att läsa den var just det tjusiga omslaget, men mammas den-ska-du-läsa-ord och baksidestexten gjorde såklart också sitt.
 
Boken handlar om Arne som är lite speciell. På grund av en olycka är han inte den vassaste kniven i lådan och han har dessutom en tendens att... tappa ord. När Arnes pappa ligger för döden ger han Arne en liten ask och uppdraget att överlämna den till hans mor som ska finnas i Berlin. Arne är ingen van resenär och hans tyska kunde minst sagt varit bättre, men han antar utmaningen och ger sig iväg. På baksidan av boken står det att Elva dagar i Berlin är en saga för barn över arton år och jag kan absolut känna att det är så. Berättelsen är fylld av tokigheter, spänning och ett och annat mystiskt inslag.
 
Så vad tyckte jag då? Jo, boken var absolut läsvärld! Jag kommer nog till och med bära med mig Arne ett tag framöver. Sen hade jag kanske föredragit lite mindre saga och en lite annan twist (eller otwist?) på slutet. Men det är ju bara jag.
 
Maja.

Kommentarer

  • Moa säger:

    Härligt! Jag vart verkligen sugen på att läsa den ;)

    2016-01-09 | 20:56:44

Kommentera inlägget här: