majjaeriksson

Vitsippor och glass

Kategori: Maja

Både igår och idag skriver jag upp 3 timmar i min timrapport. Det kan tyckas lite. Det kan tyckas lite om man tänker att man ska jobba 8 timmar per dag, att alla andra jobbar 8 timmar per dag, att det är fel att jobba mindre än 8 timmar per dag. Det kan tyckas lite om man tänker att ens professionella sysselsättning ska ta mest tid, borde ta mest tid, måste ta mest tid, är viktigast viktigast viktigast. Det ÄR viktigt att jobba, det är så viktigt att det bara är larvigt att rabbla varför. Men det är inte viktigt att hela ens vuxna liv jobba 8 timmar/dag och fem dagar i veckan. Visst? Ja, jag skriver detta mest för mig själv, för jag vill bara att jag ska fatta.
 
Äh, nog om det där. Vi kikar på lite måndagsbilder istället.
 
I söndags plockade jag med mig en bukett vitsippor från landet.
 
Igår hoppade jag frukosten och lunchen och åt istället klockan 11. Majskolv och omelett!
 
Jag kämpar med att gå in mina skor som jag köpte i höstas. De är så fruktansvärt hårda. River upp min häl, plattar till mina tår, gör ont gör ont gör ont. Fast igår hade jag plåster och bestämda steg och det gick helt okej. Och de är ju så fina.
 
Innan jobbet besökte jag Myrorna. Det är lite roligare än vanligt med konsumtion, och allmänt fönstergluttande, när man har en stundande flytt framför sig. Det blev inget shoppat dock.

Sen hade jag ett pass på Linköpings stadsbiblitoek (13-16). Det var mycket att göra, jag lärde mig nya saker och tiden flög fram. Efter fyra skyndade jag till tåget för att hinna med tåget kvart över för att hinna möta Philip i Mjölby. Jag fick en glass. :)
 
 
Och sen besökte vi en loppis. Vi köpte inget, men jag kissade.
 
På kvällen var vi sådär vuxna som vi kan vara ibland och kokade potäter och lagade för första gången köttfärslimpa. Det blev görgott!
 
Nej, nu ska jag ta tag i den här dagen. Tänkte jag skriva, som att jag inte har gjort bra saker redan! Jag har herregud önskat min sambo en bra dag, svarat på ett jobbmail, gått upp, duschat och bloggat. Till exempel. Nej, nu ska jag bara fortsätta ta väl hand om min dag.
 
Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Heja Maja! Du hinner jobba i livet, chillaxa på o njut av din fina tillvaro!

    2016-04-05 | 11:05:13
  • mormor säger:

    Ha det bra medan du kan! Tids nog kommer 8-timmarsdagarna!!

    2016-04-05 | 22:57:18

Kommentera inlägget här: