majjaeriksson

Två böcker

Kategori: Maja

Tack Freja och mormor för era peppande ord! Idag ska jag jobba kvällspasset 16-20.15 och det känns bra! :)
 
Min dag har börjat mysigt i soffan. Jag har ätit frukost framför Nyhetsmorgon, bläddrat i en bok och läst ut en annan.
 
Den jag har bläddrat i heter Färgstarkt! av Camilla Lundsten. Det är en inspirerande bok fylld med färgglad inredning och gör-det-själv-tips. Jag är ju ett stort fan av färg och mönster och är ju dessutom lite pysslig av mig sådär så jag finner verkligen glädje i denna bok. Perfekt att liksom bläddra lite fram å tillbaka i och läsa lite här å där. Jag blir verkligen inredningspepp!
 
 
 
 
Boken jag just har läst ut heter Ett hål i isen och är skriven av Carlo Schmidt.
 
Boken handlar om Oskar som är en ung kille som bor hemma hos sina föräldrar, är ganska ensam och tänker mycket. En kväll när han är ute och promenerar ser han en dunjacka mitt på Västerbron. När han kikar över räcket upptäcker han till sin förskräckelse ett hål i isen och han förstår att någon har begått självmord. I jackan ligger nycklar och en plånbok och Oskar bestämmer sig för att ta tag i detta och ställa allt till rätta. Det blir dock inte riktigt som han har tänkt sig och snart har han trasslat till det ordentligt, både för sig själv, men också för flera andra.
 
Jag bestämde mig för att reservera denna bok när jag av en slump läst lite om den och tagit till mig ungefär samma information som ovan. För visst blir man lite nyfiken? Det var dock ingen jättehöjdare, men den var absolut lite komisk sådär och jag ville ju veta hur det gick för Oskar. Jag upplevde den som väldigt lättläst och lite barnslig i sin story på något vis, men på något sätt ändå inte heldum.
 
Maja.

Kommentarer

  • mormor säger:

    Färgstarkt! Ja, det passar ju dig...så underbart färgstark som du är både till ditt inre och yttre! Kramar

    2016-04-07 | 12:37:55

Kommentera inlägget här: