majjaeriksson

Bok nr.16, år 2015

Kategori: Maja

En väldigt bra sak med museivärdsjobbet är att det finns mycket tid att pyssla med eget. Eller rättare sagt - jag tvingas att pyssla med eget då det inte alltid finns så mycket att göra, någon att hänga med eller någonstans att ta vägen liksom. Jag sitter där jag sitter och får roa mig med det jag kan. Detta har helt klart påverkat min läsning positivt - jag har läst en hel del på museet. Och så också i helgen. Under helgens två jobbdagar läste jag 293 sidor - det vill säga hela boken In i labyrinten av Sigge Eklund.
 
 
Boken handlar om paret Martin och Åsa, som är förläggare respektive psykolog, och har en dotter som heter Magda. En kväll när föräldrarna äter på restaurang försvinner elvaåriga Magda från familjens villa. Som läsare får man följa med in i en bok som både är en berättelse om flera olika relationer och en spänningsroman.
 
Boken ÄR spännande, mycket tack vare upplägget som både växlar mellan dåtid och nutid och mellan fyra olika personers liv och synvinklar. Egentligen handlar boken först och främst och mest om relationer, men det var grundhandligen - Magdas försvinnande - som fick mig att läsa vidare. Jag ville ju veta vad som hade hänt! Och Sigge lockade mig enkelt längre och längre in i bokens labyrint. MEN slutet var en besvikelse för mig och tyvärr tycker jag att ett dåligt slut drar med sig hela boken ned, hur spännande det än har varit på vägen. Tyvärr. In i labyrinten var en positiv läsupplevelse, men med slutet lämnade den mig först frågande, sedan tom och slutligen besviken. Tyvärr.
 
För att försöka avsluta positivt så kan jag dock meddela att boken gjort mig lite mer nyfiken på spänningsromaner och kanske till och med deckare. Jag har länge sagt att jag läser typ allt, men att deckare inte är något för mig, men jag inser att jag nog inte gett den genren en ärlig chans. Men nu kanske det är dags. Nästa bok jag ger mig in i kanske ska vara en deckare.
 
Maja.

Kommentarer

  • Moa säger:

    Om du vill läsa deckare så tipsar jag om Emelie Schepps böcker, hon är ju från Motala och jag tycker hon skriver bra ;) "Märkta för livet" heter den första boken ;)

    2015-09-22 | 15:04:59

Kommentera inlägget här: