majjaeriksson

3 bok-roliga saker

Kategori: Maja

1. Igår berättade en som jobbar på biblioteket en lite rolig grej. En farbror hade kommit in och velat lämna tillbaka en bok som han hade lånat år 1963! Hon hade svarat att "den vill vi nog inte ha nu..." Tänk vad länge stackars farbrorn hade burit på det dåliga samvetet. xD
 
2. Igår lånade jag en bok. Ja, jag kände att jag behövde göra något åt boktorkan som har gjort mitt liv torrare och tråkigare den senaste tiden. Så jag lånade en bok och läste 95 sidor i ett streck. I Utan personligt ansvar av Lena Andersson. Det är en fristående fortsättning på hennes bok Egenmäktigt förfarande som jag tyckte mycket om. Och jag tycker om denna med. 
 
 
 
 
 
3. Idag har jag haft en bra praktikdag. Den började med en tur med bokbussen. Idag var jag med på en skoltur, vilket innebar att vi åkte till en skola och så stod vi parkerade där i några timmar medan några olika klasser (klass 1-5) kom och återlämnade och lånade nya böcker. Det var himlans kul för barn är ju roliga och jag kunde verkligen jobba och göra nytta. En kille hade skrivit "Kiwi Kevin" som sitt namn på lånekortet, det tyckte jag var gulligt och coolt - varför inte liksom?
Efter lunch ställde jag först upp lite böcker nere i magasinet och sen plockade jag ner lite andra böcker i bokhallen och sen fick jag en lista med uppgifter till några nyanlända campuselever som skulle ha lånekort och så fick jag fixa det. En varierad och bra dag då jag känner att jag har gjort nytta. Topp!
 
Nu: Promenad!
 
Maja.

Kommentarer

  • Matilda säger:

    Hahahaha klockrent det där med farbrorn!! Och Kiwi Kevin.

    2015-05-05 | 20:22:17
  • Freja säger:

    Hihi! Vilken fin och rolig dag!

    2015-05-05 | 21:19:43
  • Maja säger:

    Åh, jag har läst egenmäktigt förfarande men nu känner jag att jag borde införskaffa denna också. :)

    2015-05-14 | 18:17:25
    Bloggadress: http://yttersttrivsamt.blogg.se

Kommentera inlägget här: