majjaeriksson

Första dagen

Kategori: Maja

Jag sov gott i gästsängen i natt. Fast jag vaknade före klockan. Vid åtta åt jag frukost och vid kvart-tjugo över gick jag mot biblioteket. Ut i dimman.
 
Det gick fort att gå den korta biten så jag fick stå och vänta lite. Nedan ser ni hur biblioteket ser ut utifrån. Tjusigt tycker jag!
 
Halv nio kom min handledare Monica och hämtade upp mig vid entrén och jag fick ett jättebra första bemötande och en trevlig rundvandring på det ganska stora biblioteket. Det blev mycket hej där och hej där och mycket namn och ansikten och den jobbar med det och den med det. Jag fick också ett alldeles eget kontor. Lyxigt va!?
 
Med ett fint välkomnande även där.
 
Klockan 10-12 var jag med Monica på Nyköpings Campus (som ligger typ 100 meter från biblioteket) då hon jobbar lite i biblioteket där också. Jag fick hjälpa till att ställa upp lite böcker och plocka ner lite annat till magasinet och så. Klockan 12 var det lunch och jag hade matlåda med mig. Klockan 13 pratade jag med den biträdande bibliotekschefen, eller han pratade mest med mig. Han berättade lite mer om biblioteket och så och var mycket trevlig han också. Vid 14 fick jag ett nytt bokuppdrag av Monica och före 15 var det fika och efter fikat gick jag hem.
 
Under paraply. Glad, men trött i huvudet.
 
Mer färg åt folket! Jag tycker mycket om husen på Lisas och Matheus gata.
 
Så det var min första dag på praktiken och det känns himla bra faktiskt. Alla var så trevliga och biblioteket var fint och jag ska få vara med på så mycket olika saker och lära mig så mycket nytt. Imorgon ska jag till exempel få lyssna på en föreläsning om hjärnan och minnet och koncentration och så, senare ska jag hjälpa till på barnavdelningen och bygga upp någon slags lanthandel där inför påsklovet och jag kommer att få åka bokbuss här så småningom och så vidare och så vidare. Ni kanske inte får veta i detalj vad jag har gjort alla dagar, men emellanåt ska ni allt få er en rejäl uppdatering! :)
 
Maja.

Kommentarer

  • Faster säger:

    Åh va roligt o vilket fint bemötande 👍😊 blir spännande o få " hänga" med på din praktik

    2015-03-30 | 19:45:27
  • Matilda säger:

    Åh! Jag har också praoat på ett bibliotek en gång, det var ju dock bara typ en vecka men ändå! Fick åka bokbuss och sånt jag också.

    2015-03-30 | 20:29:43
  • Moa säger:

    Så roligt, det verkar som att du fått ett toppenfint bemötande och spännande uppdrag! :) Så kul att få veta vad du gjort din första dag :D Lycka till i fortsättningen och hoppas att det kommer bli riktigt kul! :) KRAM

    2015-03-30 | 20:43:37
  • mormor säger:

    Härligt bemötande! Det blir en bra praktik!!! Kram

    2015-03-31 | 00:13:52
  • Freja säger:

    Wow! Vilken härlig dag, det låter superkul! Jobba på bra så kanske du får stanna... :) heja Maja! Hare så kul! :)

    2015-03-31 | 19:46:44

Kommentera inlägget här: