majjaeriksson

Museum, teater och skaparverkstad

Kategori: Maja

Imorse ringde klockan så tidigt som 6.00. Jag hade sovit bredvid Philip och skulle åka till Nyköping.
 
Före sju cyklade jag den korta biten till tåget.
 
På tåget läste jag ut en bok med kanske världens sämsta slut.
 
Framme hos Lisa och Matheus åt jag frukost tillsammans med dem.
 
Det var dock inte brakfrullen som kallade mig till Nyköping utan det var praktiken. Idag fick jag kolla in i en ny del av Nyköpings kulturverksamhet. Halv tolv fick jag en personlig guidad tur på Gripes modellteatermuseum, som var såå fint. De flesta teatrarna var tryckta kopior men det fanns iallafall något orginal, och det var så fint hantverk på allihop och häftigt med ljus- och ljudeffekter. De flesta var från Tyskland och Danmark och 1800-talet.
 
Sen fick jag fika!
 
Och sen tittade vi på en teater som hette Peka, trumma, dansa och riktade sig främst till 1-3 åringar. Det var häftigt att se hur barnen blev som trollbundna och hur några härmade ljud och rörelser som de på scenen gjorde. I slutet fick barnen komma fram och testa trummorna.
 
Efter det gick vi tillbaka till byggnaden där museet ligger för där finns också en skaparverkstad där barn idag fick skapa sina egna instrument. Det kom inte alls många barn, tyvärr, men de som kom var riktigt engagerade och kreativa och även jag gjorde mig en liten trumma/maracas. Det känns kul att jag får möjligheten att kika in i så många olika personers yrken här under praktiken! :)
 
Strax ska jag ta tågen tillbaka till Motala där jag tänker stanna till måndag morgon.
 
Hoppas att ni har en bra helg!
 
Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Vilken strålande fin praktikdag, ser ut som du får vara med om mycket skojigheter!

    2015-04-11 | 18:08:48

Kommentera inlägget här: