majjaeriksson

Falun!

Kategori: Maja

I fredags kom jag fram till Falun vid halv sju, Moa mötte mig vid tåget och vi promenerade hem till hennes fina studentlägenhet. Där fixade vi bakad potatis som vi tog med oss kanske två (?) våningar upp till Moas kompis Maria där även Moas kompis Jenny befann sig. Kul att träffa Moas Falunkompisar! Vi åt våra potäter där alltså och Maria hade bakat en himlans god cheesecake som vi mumsade på till Idol. Trevlig fredagskväll!
 
På lördagsmorgonen gick vi upp ganska tidigt, det var fint utanför Moas fönster:
 
Klockan 9-10 skulle Moa nämligen hålla i ett träningspass och jag skulle deltaga. Moa var superduktig och passet var roligt, men jobbigt för mig som inte är så tränad. Om jag har träningsvärk idag? Japp. Efter träningen cyklade vi hem igen och fikade lite och sen fixade vi i ordning picknick och promenerade ut i ett soligt och varmt Falun. Vi slog oss ner på en fin plats och picknickade loss. Så underbar stund!
 
 
 
 
Efter picknicken promenerade vi hem till Moa igen där vi spelade Yatzy och kort en bra stund. Himla kul, även fast jag inte vann en enda gång. :P På kvällen lagade vi potatiskroketter och vegoschnitzel som vi åt tillsammans med bearniesås (givet!), snygg (ja, det stod så på förpackningen) sallad och sockerdricka (såklart!). Görgött! Moa var glad när maten äntligen var klar:
 
Klockan nio gick vi på bio. Vi såg The Maze Runner som jag helt klart skulle rekommendera till en vän. Bra film! Får 7,5 solrosor av 10 möjliga. Kul! Och mysigt med bio!
 
Till imorse ställde vi ingen klocka, men morgonpiggisar som vi är vaknade vi ändå skapligt. Då åt vi mysfrukost:
 
För att sedan krypa ner under våra täcken igen och se på Hallå hallå, en mysrolig svensk film som passade perfekt en söndagförmiddag.
 
Efter filmmyset ryckte vi upp oss och gav oss ut i hösten. Det blev en riktigt frisk promenad bland gula höstlöv.
 
Och det sista vi gjorde idag innan vi skulle gå till mitt tåg var att baka och äta amerikanska pannkakor! Rekommenderar Icas recept, om ni är sugna. Så enkelt och så gott!
 
Vilken bra Falunhelg! Jag tycker inte att det är superlajbans att åka tåg 2x4 timmar, om jag ska vara ärlig, men det var återigen värt det! Tack Moa, för en riktigt bra helg! :)
 
Maja.

Kommentarer

  • Faster säger:

    Vilken härlig helg o fina bilder från Falun!!

    2014-10-13 | 08:40:15
  • Moa säger:

    Tack själv för en toppenhelg!!! :D

    2014-10-13 | 10:08:27
  • Anonym säger:

    Fy sjuttan så fint ni har haft det! :D härligt!!

    2014-10-13 | 17:20:35
  • mormor säger:

    Ja, det är något visst med Falun, speciellt med en härlig kompis!

    2014-10-13 | 18:03:55

Kommentera inlägget här: