majjaeriksson

Vad har jag gjort och vad ska jag göra?

Kategori: Maja



Vad har jag gjort efter gymnasiet? Första tanken är: inte mycket. Men, när jag tänker på det har jag faktiskt gjort en del. Jag har inte kommit på vad jag ska bli när jag blir stor. Jag har heller inte hoppat på någon utbildning som tar mig mot ett arbete. Men jag har ändå testat en del. Jag har provat på att läsa på Universitet. Då jag läste svenska i Örebro. Och när jag hoppade av nästa kurs fick jag känna på hur det är att inte göra någonting under en termin. Och nu har jag provat att läsa en praktisk linje på folkhögskola.

Frågan är vad som händer härnäst. Vad gör jag i höst?
Jag längtar inte tillbaka till universitetet. Jag vet att det är en bra väg att gå, men, jag känner att jag vill känna mig så säker man kan känna sig när man hoppar på en utbildning. Och jag vet inte vad jag vill läsa! Dessutom känner jag mig inte motiverad att läsa massa ämnen som kanske kopplas lite grann till yrket jag ska syssla med när utbildningen sen är slut. För visst är det så att oavsett vad man läser på för, ska vi säga 3-årig utbildning, så läser man en hel massa ämnen och man förstår inte alltid hur man ska använda detta i praktiken senare. Sen menar inte jag att universitetet är blä och fy och usch och dåligt, inte alls. Men jag tror på att man måste vara rätt säker på vad man hoppar på och känna sig motiverad för att orka och klara det. Och jag är inte där nu helt enkelt.

Så var lämnar det mig? Jobb? Inte helt lätt va. Resa? Annan skolform? Ja, kanske det. Kanske folkhögskola igen. Jag har ju sökt en ettårig utbildning på Södertörns folkhögskola i Stockholm, en skrivtolkutbildning, som jag tycker låter intressant. Men jag letar förstås vidare. Och vem vet, kanske hamnar jag på ett av landets universitet i höst ändå! ;)

Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Du är så klok Maja! Ta det lugnt bara, universiteten finns kvar och väntar på dej.. Fundera i lugn och ro och kanske får du klarhet i vad du vill på vägen! Have fun!

    2012-01-25 | 10:10:02
  • Moa säger:

    Spännande spännande! Och jag håller med syrran min, det är inget att ha bråttom med, det viktigaste är att man har kul! :) (och inte så långt till mig, hihi)

    2012-01-25 | 18:51:28
  • mormor säger:

    Du är så klok. Tänka efter före...är alltid bra... Allt blir bra på slutet. Det här med foto är du ju såååå duktig på.. Kram

    2012-01-26 | 15:44:01

Kommentera inlägget här: