majjaeriksson

Potensgivarna av Karin Brunk Holmqvist

Kategori: Maja



Boken handlar om systrarna Elida och Tilda som båda är drygt 70 år. De bor tillsammans i sitt barndomshus på landet, med dass utomhus. Det händer inte så jättemycket i deras liv. Men en dag får de en granne. Och då förändras allt. Systrarna startar en postoderfirma där de säljer potensmedel och när de får en beställning av deras egen bror, blir det lite problematiskt.

Jag tycker att det var en bra story, men den blir inte mer än smårolig för mig.

Några småroliga utdrag:

"- Såg du guldringarna? säger Elida med sitt tandlösa smackande.
- Ja, dom måste tjäna bra som byrådirektörer, svarar Tilda.
- Jag undrar hur många byråer man måste sälja innan man blir byrådirektör, flikar Elida in.
Nej, dumma var de båda fröknarna inte, men nymodigheter inom yrkeskåren såsom byrådirektörer och logopeder förstod de sig inte på."

.....

"Synen har visserligen försämrats men så länge vi ser skillnad på krusbär och hallon blir det inga nya glasögon, brukade de skoja."

.....

"-Tänka först och tala sen, hade hennes far alltid sagt men det hade aldrig hjälpt, hon var rädd för tystnaden det var bara så. En gång höll det på att gå riktigt illa. Det var vid kyrkliga syföreningens aktion. Aktionsutroparen var ny och han lät det gå lite väl långt innan klubbslaget. Tilda hade inte klarat av tystnaden, hon hade nästan fått tvångstankar och bara bjudit och bjudit. Trots att Elida knuffat till henne flera gånger kunde hon inte låta bli utan så fort det blev tyst, bjöd hon på nytt. Till slut blev det också Tilda som vann den färggranna bonaden som hon egentligen inte alls tyckte om."

.....

Jag befinner mig i Sonnorp även idag. Vi skulle mest ha egentid i plugget och då kände jag att jag kunde stanna här och fota. Så det ska jag göra idag. Jag ska också träffa Anneli för brunch.

Men imorgonbitti åker jag till Småland för att åka tillbaka till Östergötland på eftermiddagen.

Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Hi hi! Ja, den är lite smårolig allt och lite mysig!

    2012-01-26 | 14:25:40

Kommentera inlägget här: