majjaeriksson

Fototema

Kategori: Maja



Då var första skoldagen på vårterminen avslutad. Denna termin ska vi jobba mycket med projekt, både egna och gemensamma. Och redan idag har vi dragit igång ett. Ett gemensamt. Vi har fått två ord. Söndagsmorgon och Gnista. Och nu ska vi göra fotografiska tolkningar på dessa.

Söndagsmorgon känns ganska lätt. Jag har tänkt att jag helt enkelt ska fota två eller tre söndagsmorgnar hemma i Sonnorp. Sen får vi se vad det blir för motiv och hur det skiljer sig från vecka till vecka och vad jag sedan väljer ut och vad det blir av det. Men jag tänker att jag fotar samma tid några söndagsmorgnar iallafall.

Gnista känns svårare. Eller kändes. Efter att vi funderat själva och sen samtalat i grupper känns det bättre. Och jag sitter nu här med flera idéer. En av de handlar om livsgnista. Jag tänkte att jag skulle ha två foton. Ett för livsgnista och ett för motsatsen. Och jag tänkte att det skulle vara ett helt rum eller kanske bara ett bord med prylar som skulle berätta för betraktaren att den här personen har livsgnista/livsgnistan har slocknat. Den ena bilden ska vara färgglad och ljus och man ska se liv och ana framtidsdrömmar. Och motsatsen ska vara motsatsen. Alltså grått och trist och mörkt, trasigt, ledsamt, eländigt. Men jag vet inte om det ska vara samma rum så att livsgnistan har slocknat/tänds hos samma person eller om det ska visa två olika personers liv. Men kanske ska det vara samma rum. Eller iallafall samma föremål. Tex. glad, levande blomma vs. död ledsen.

Jaa, jag har lite att fundera på. Men som ni märker går jag igång på sådana här projekt. Kul!

Maja.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: