majjaeriksson

Regn, viktig berättelse, Ralle och lite till ändå

Kategori: Maja


Jag vet inte hur det är där du är. Men hos mig regnar det. Och det har det gjort hela dagen. Och vi som skulle tillbaka till marknaden på torget för att fota... Det blev inte så. Det får bli nästa torsdag!

Istället har vi pysslat med annat. Det blev lite bildanalys och lite tidningssidejobb. Och nu, alldeles nyss, var det teater. Det var två män som intog scenen i hörsalen. Den ena berättade om sitt folks historia, det resande folkets historia. Och den andra mannen spelade gitarr och sjöng. 

"RESANDEBLOD

Gestaltningar - berättande - fakta - visor om och av Resandefolket i Sverige.

Vi är nu inne på vårt tredje år som ett “par”, musikern Pelle Jageby och undertecknad, och vi turnerar runt i vårt avlånga land med vår uppmärksammade föreställning “Resandeblod” för att berätta om resandefolket, de som kallats “tattare” och därmed om en del av vår svenska historia. Med vår föreställning vill vi ge en synpunkt på hur vi kan tackla främlingsrädslan och rasismen i vår vardag. Med “Resandeblod” når vi fram där andra misslyckas. Det har därför hittills blivit över 170 föreställningar från Trelleborg i söder till Ludvika i norr.

Vi har för vårt arbete med denna föreställning bland annat fått utmärkelsen Årets Folkbildare 2010 av Västra Götalands Bildningsförbund.

Bennie Åkerfeldt."

Det var fint! Men sorglig historia. Viktigt att de berättar!

Och just när jag tänkte avsluta kom jag på att ni nog inte träffat Ralle. Så här är han:






Charmig va!? Jag har gjort honom själv!

Och så: Jag vet inte om det är från hörsalen nyss, regnet eller alla dessa självbiografier men jag känner mig inspirerad. Jag vill skriva. Jag saknar det.

Nu är det middag!

Maja.

Kommentarer

  • mamma säger:

    Regn har vi också haft och ger det inspiration är ju regn positivt. Det är alltid bra att få höra hur andra människor har det, i detta fall resandefolket.

    2011-10-06 | 21:46:21
    Bloggadress: http://majjaeriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här: