majjaeriksson

Vår i Sonnorp och namntankar

Kategori: Maja







Det är vår i Sonnorp och jag funderar på vad de väntade lammen skulle kunna heta.
Förut har lammens namn fått börja på samma bokstav som mammans namn. Men det börjar ju bli lite svårt och tjatigt. Så vi ska nog byta taktik. Kanske får varje tacka en bokstav, vilken som helst, som dess lamm sedan blir döpt efter...
En annan tanke som slog mig var att ta sista bokstaven i mammans namn till första i lammets... Men så kom jag på en rolig idé som jag tycker är rolig men som jag misstänker att resten av min familj kommer vara mer tveksam till. Jag tänkte att varje tacka kan få ett tema som lammen sen döps efter:
- Exempelvis Snövit får temat musik och då får hennes lamm heta t.ex. Pop, Banjo, Brolle.
- Ett annat tema skulle kunna vara film, då kan lammet/lammen heta Lassie, Jack/Rose, Kenny (Starfighter), eller kanske efter någon i Vänner. Hihi.
- En kull skulle kunna få heta som några av de sju dvärgarna, t.ex. Toker, Glader, Trötter.
- Ett fårs lamm skulle kunna döpas efter när den är född, t.ex veckodagen, eller april eller 11:an för 2011.
- Det femte temat jag kom på är att döpa en tackas lamm efter hur den/dom ser ut, t.ex. Fläcken, Grå-örat, Blackis.

Det vore väl kul, eller hur!? Det låter ju lite mycket och krångligt nu kanske, men vi får ju komma ihåg att alla fem tackor kanske inte ens får lamm och om de får det allihopa så  får de ju inte fem var direkt. Jag tror att det är genomförbart! Jag ska försöka få igenom mitt förslag! Vad tycker ni om mitt förslag? Eller hur tycker ni att vi ska tänka?
Vi tror att lammen kommer födas kring den 24:e april! :)

Imorgon ska Moa och jag till Linköpings simhall. Det ska bli så himla roligt. Jag är verkligen laddad! En rapport från det kommer självklart imorgon!

Take care!

Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Eller Bu och Bä, nä fy så tråkigt. kanske Lillen och Lennart? Gillade filmidén kenny starfighter är min favvo. Så måste ni sy en rymddräkt åt det lammet!

    2011-03-22 | 20:46:53
  • faster säger:

    Åh va kul med lamm igen...du hade ju många bra tankar om namn..men såg inget Anna namn:)

    2011-03-23 | 21:51:22

Kommentera inlägget här: