majjaeriksson

Biltema och mer ansökningsfix

Kategori: Maja

Hej, idag har jag varit på Biltema med mina föräldrar. Det var galet med folk där, herregud! Vi tog en liten lunch på Biltemacafét. Haha. Sämre kan man ha det. ;)

Nu är jag igång med ansökningsfix igen. Jag ska söka till en fotolinje vid Sörängens folkhögskola som ligger i Nässjö. Ni kan läsa om den här: http://www.lj.se/infopage.jsf?nodeId=38918
Till ansökan ska jag skicka med 5 foton, 3 som hör ihop i ett tema och 2 fria. Jag ska även skriva en liten berättelse eller tankar kring mina foton. Jag har valt att göra så här:

 





Vattenkriget (Foto 1,2 och 3)
Det är sommar. Vi är där vi alltid är på sommaren. Det är en fin dag. Solen skiner och himlen är blå. Vissa sitter på altanen och läser en tidning eller bara njuter i solen. Men alla kan inte sitta still. Min lillasyster och min kusin bestämmer sig för att ha vattenkrig. Vapnen för dagen blir två flaskor, egentligen ska det väl vara något slags rengöringsmedel i dom, men idag är det bara vanligt vatten. Kriget sätter igång. Det är kul. Både för krigarna och för oss som tittar på. Jag inser snabbt att detta är ett tillfälle då jag måste hålla hårt i kameran, jag bara måste bevara dessa ögonblick.
1. De smyger på varandra. Min syster gömmer sig bakom det röda husets vita knut. Hon ser sitt mål, siktar och skjuter.
2. Hämnden är ljuv. Var vill hon allra minst bli träffad av den tunna kalla, kalla strålen? I örat, såklart. Då kör vi på det! Hämnden är ljuv!
3. Efter ett rafflande krig är fajten över. Min syster erkänner sig besegrad och får därmed stå ut med en riktig kalldusch. Hon har känt vattnets kyla förut och vet vad som väntar. Hon kryper ihop, knyter händerna och blundar. Nu kan vattnet komma.

Och så här:


Solen genom lövet (Foto 4)
Det är vinter. Jag tar kameran och går en sväng i skogen. Det är alldeles tyst i skogen. En stor del av trädens alla blad har ramlat av och ligger nu under snön. Men några envisa höstlöv hänger sig kvar. Solen är också envis idag. Dess strålar letar sig in mellan träden och lyser på de tre små, skrynkliga och bruna löven.

Och sist, såhär:


Höstporträtt (Foto 5)
Det är höst. Snart vinter. Det börjar bli kallt nu. Jag och min syster promenerar i höstsolen. Det är skönt och vi blir så där härligt rosiga om våra kinder. Min systers blonda hår ruskas om av vinden. Hon ler och hennes blåa ögon lyser. Nu passar det fint med ett porträtt, en riktig närbild. Jag vill inte ha med för mycket av hösten, men färgerna i bakgrunden påminner oss. Hösten är vacker liksom min syster.

Många frågar vilken folkhögskola jag hoppas mest på. Det är svårt. Jag har verkligen pendlat mellan de olika skolorna/linjerna och haft alla som favorit. Just nu är fotolinjen i Nässjö min favorit. Det verkar vara en mysig skola, en bra linje och så är det ju relativt nära Motala. Det är ett plus!

Nu ska jag fila på det personliga brevet som ska med i ansökan!

Maja.

Kommentarer

  • Emelie säger:

    Vad fint du skriver! :)

    2011-04-10 | 17:26:04
    Bloggadress: http://emeloj1.blogg.se/
  • Freja säger:

    Härligt! Så fina bilder och fint skrivet:D

    2011-04-10 | 18:50:36
  • mormor säger:

    Bra! Både skrift och bilder! Mormor

    2011-04-10 | 18:55:59
    Bloggadress: http://majjaeriksson

Kommentera inlägget här: