majjaeriksson

April april

Kategori: Maja

Idag är det första april. Vilket betyder att vi måste akta oss för att inte bli lurade. Motala&Vadstena Tidning försökte med detta:

"Motala först med nattöppna gymnasier

MOTALA

Ungdomar har en unik dygnsrytm och är ofta trötta i skolan. Därför föreslår nu SSU i Motala att gymnasierna blir nattskolor. Bildningsnämndens ordförande Nicklas Rudberg (S) gillar idén och har redan börjat göra om Platengymnasiets scheman.
Allt fler föräldrar i Motala vill ha nattöppna förskolor, nu lanseras även idén med nattöppna gymnasier. Bakom förslaget står Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU som fått inspiration av den tyska sömnforskaren Gisela Schlafwandler.
– Tonåringar skiljer sig från den övriga befolkningen när det gäller sömn. De har en unik dygnsrytm som gör att de är vakna på nätter och sover långt in på dagarna. Många föräldrar ser det här som ett problem, men jag anser att man borde anpassa skolan efter de ungas förutsättningar, säger hon i en exklusiv intervju med MVT.
Anna Isaksson på SSU i Motala har därför föreslagit bildningsnämndens ordförande Nicklas Rudberg (S) att Motala skulle bli först i landet med nattöppna gymnasieskolor. Och han gillar idén.
– Jag tycker att det är en jättebra lösning. Ungdomarna är ju ändå uppe på nätterna, säger han."


Nej, den gubben gick inte! Se upp idag, mina vänner, att bli lurad är aldrig kul!

Maja.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: