majjaeriksson

mannen som åt en 747

Kategori: Maja

Jag tänkte tillägna detta inlägg till Freja som undrade lite om den där boken om en man som åt ett flygplan.
Den heter Mannen som åt en 747
och så här ser boken ut:


Den är alltså skriven av Ben Sherwood och så här står det på baksidan:
"DET HÄR ÄR BERÄTTELSEN OM DEN STÖRSTA KÄRLEKEN NÅGONSIN. DET KAN TYCKAS VARA ETT ALLTFÖR FANTASTISKT PÅSTÅENDE, MEN TRO MIG, JAG VET. NI FÖRSTÅR, JAG VAR NÄMLIGEN REKORDINTENDENT PÅ GUINESS REKORDBOK."
"J.J Smith är en vanlig man som söker efter det ovanliga. Han har klockat den längsta kyssen - 30 timmar och 45 minuter. Han har verifierat det längsta äppelskalet - 52,5 meter. Han har mätt den längsta sträckan en champagnekrok har flugit - 54,2 meter. Han har smakat på världens största menyrätt - helstekt kamel.
Vad J.J Smith trots sin numera ganska blaserade syn på rekordslagning ännu inte vet är hur långt en man är beredd att gå för att visa sin kärlek till en kvinna.
Men en dag får han ett brev. I en liten småstad i det vindpinade hjärtat av USA bor Wally som sedan flera år tillbaka bit för bit tuggar i sig en jumbojet, modell 747, för att visa sin kärlek till den kvinna han har älskat i hela sitt liv. Föremålet för hans ömma låga, Willa Wyatt, är dock inte imponerad. Hennes drömmars prins ska vara en främling som med buller och bång för henne med sig till främmande exotiska platser - inte någon fåordig lantbrukare som hon känt sedan småskolan.
Mycket motvilligt finner sig Wally i J.J Smiths och hela världspressens intresse. Rekordintendenten och TV-kamerorna som slår läger på åkern utanför Wallys lada vill göra ett världsrekordsförsök av hans middagsmat, men ingenting blir som någon av dem hade kunnat föreställa sig..."


Visst låter det spännande och visst vill man veta hur det går?! Det ville jag och därför köpte jag boken. Den var spännande på något vis. Annorlunda. Jag ville hela tiden framåt för att veta hur det skulle sluta.

Vad tror du Freja, kan det vara en bok för dig? ;)

Man ska även veta, som det står i början av boken att: "Världsrekorden i den här boken är autentiska, liksom de platser där denna berättelse utspelar sig. Resten är uppdiktat."

Jag gillade boken. Det gjorde jag. Men på något vis är ju en bok alltid bättre när man är mitt inne i den än när man är klar, eller hur?!

Maja.

Kommentarer

  • Lille säger:

    Den verkar ju grym!!

    2010-09-07 | 09:31:56
  • Freja säger:

    Hi hi! Känner mej först och främst hedrad som blir tillägnad ett inlägg bara sådär:) Sedan tror jag allt att jag måste läsa den där boken, verkar falla mej i smaken precis och om du tyckte den var bra så gör nog jag det också:D Tack för tipset!

    2010-09-07 | 13:04:47

Kommentera inlägget här: