majjaeriksson

the future

Kategori: Maja

Jag måste sett rätt rolig ut när jag tittade ut genom fönstret idag. Jag blev chockad och några fula ord trilla ut ur min mun. Jag vill inte ha snö! Det var ju vår igår och jätteskönt väder. Nej, nu är jag verkligen inte glad på vädergudarna! Jag har redan hotat de med att inte sätta min fot utanför huset idag, som en protest, men vi får se hur det går med det...

Igår hjälpte Lisa mig med att kolla upp kurser och utbildningar till min framtid. Jag har hittat två folkhögskolor som jag ska söka till. Den ena är i Nässjö och heter Ord&Bild&Form och den andra är en estetlinje med inriktning foto någonstans i Skåne, typ Vellinge tror jag. Till Ord&Bild&Form måste man skicka med två provtexter, som jag nämnt för er förut och till den andra ska man skicka med foton. Det känns som att det är rätt så väldigt svårt att komma in på de just därför, att man ska skicka in prover. Jag är inte såå bra, jag vill lära ju mig! Men vi får se, jag ska verkligen försöka få ihop två bra texter och bra foton. Jag tänker även kolla om jag hittar några fler folkhögskolor som jag kan tänka mig, för att öka mina chanser.
Jag sökte även "vanlig" svenska på några universitet, det verkar gå ut på ungefär samma sak på de olika ställena. Det känns bra att liksom säkra med universiteten, även fast det inte är säkert att jag kommer in där heller.
Nu har jag tagit tag i det iallafall och gjort någonting. Sen får vi se vad som händer. Jag ska fortsätta kolla runt och se om jag hittar något mer kul.

Som avslutning vill jag tacka min syster Lisa, utan henne hade jag inte tagit tag i det där igår eller kanske någonsin. Så: Tack, du är bäst! <3

Nu ska jag sitta här vid datorn ett tag och surfa runt och läsa lite bloggar och aftonbladet och lite till.

Hoppas att ni får en jättetrevlig dag, jag ska försöka trots den j**** snön! ;)

Maja.

Kommentarer

  • mormor säger:

    LYCKA TILL!



    Det är inte bara Lisa som är bäst! Även du är BÄST! och Ellen också förstås. Ja, några kusiner i Askersund också.



    Mormor

    2010-04-05 | 19:15:27
  • Moa säger:

    Hejsan! Det låter bra, att du har lite planer, båda kurserna låter roliga tycker jag, och jag tror de skulle passa dig! :) Jag lyckades dock inte lika bra som du... Men jag ska ta tag i det imorgon så får vi se! Tur att vi har lov nu iaf;)

    2010-04-06 | 21:51:51

Kommentera inlägget här: