majjaeriksson

Sista året

Kategori: Maja

Japp, då har man påbörjat sitt sista år i gymnasiet då, spännande va!? Fick schema idag, och vad har jag att säga om det? Jo, det var väl sådär, såg lite rörigt ut vid första anblicken men det gör det ju varje år. Men jag kunde snabbt konstatera att tyska 5 inte låg på en härlig position (14.40-15.30 på fredagar och då slutar lektionen innan klockan 11.) Dessutom vet jag ingen mer som ska ha tyska 5. Så jag får se hur det blir med den saken, kanske blir det så att jag fortsätter med italienskan istället... Det är dit det lutar nu, men vi får se.

Sen har vi detta projektarbete nu med, det kommer nog bli kul. Grejen är ju att man får välja precis vad man vill och då blir det genast så svårt. Men det jag har varit inne på en tid nu och läst lite om är svensk kvinnohistoria. Hur kvinnors levnadsförhållande var förr, vad gäller kanske hälsa och arbete m.m. Kanske en jämförelse med hur det är idag. Jag är ingen historia-människa egentligen, men det här känns faktiskt som ett ämne som skulle passa mig ändå, det är intressant att läsa om början-mitten av 1900-talet och inse vilka skillnader det är mot nu. Hur mycket som kan hända i ett samhälle på 100 år eller mindre än så. Så det är vad jag satsar på i nuläget, vi får se hur det utvecklas.

Snart ska Ellen och jag ge oss ut och springa! :)

Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Maja! Om du skriver projektarbetet om det ämne du planerar, svensk kvinnohistoria, gör du mej rysligt glad! Jag lovar att det är sjukt intressant och jag har en stor trave böcker och info, från min kurs på universitetet, som du kunde låna och ha användning för. Kör hårt på det! Det blir lattjolajbanskul!!!Det behövs kunskap inom det här området och det finns massor spännande att forska vidare i och fördjupa sig i. Herregud, jag blir helt uppeldad bara av tanken på ämnet, ska sluta skriva nu, men du ska veta att jag verkligen stödjer den idén!

    2009-08-18 | 21:57:27
  • Lille säger:

    din idé till projektarbetet låter ju väldigt spännande och jag tycker att du ska köra på det :D om det känns bra vill säga. Ska sluta babbla... hopppas det gick bra att springa, det gjorde jag med igår (fast klockan 8 på morgonen...) men aja, ha det bäst i skolan ;)(själv börjar man skolan på måndag)

    2009-08-19 | 10:21:11
  • mormor säger:

    Kul med ditt projektämne. Här kan du ju ha användning för materialet om min mormor.



    mormor

    2009-08-20 | 10:16:12

Kommentera inlägget här: